Annonce
Randers FC

Ny skuffelse: Randers FC fortsætter sejrsløse på hjemmebane - se målene hér

Der var dømt hængemule fredag aften på Cepheus Park, hvor Randers FC for fjerde gang i sæsonen gik fra hjemmebanen uden sejr. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC har endnu ikke hentet tre point på hjemmebane i denne sæson. Fredag aften endte det uden udbytte mod AaB. Randers FC skulle bruge et straffespark for at komme på måltavlen.

Fodbold: Fire gange har de forsøgt. Fire gange er det endt i skuffelse.

Randers FC er stadig uden sejr på hjemmebane i indeværende sæson, hvor det blot er blevet til det ene point, som kom mod AGF's ti mand i sæsonpremieren.

Fredag aften forsøgte kronjyderne mod AaB, men nordjyderne sejrede 2-1, og dermed glippede Randers FC muligheden for at få kontakt med det brede midterfelt i Superligaen.

Annonce

Det ser ikke helt så slemt ud som i Horsens og Lyngby, men Randers FC må fra tiendepladsen alligevel forholde sig til, at holdet kun har fået tre point i de seneste fem Superligakampe.

I det lys er det ikke ligefrem et ønskescenarie, at randrusianernes næste opgave er mod FC København i hovedstaden om nogle uger, når landsholdene har været i aktion. Men den tid, den udfordring.

Fredag aften var Randers FC ret beset langt fra at få sæsonens første sejr i egen hule, selv om André Rømer for anden kamp i træk eksekverede et straffespark.

Taktisk træk

Cheftræner Thomas Thomasberg forsøgte ellers at udmanøvrere gæsterne taktisk med en 4-3-3-opstilling. En formation, som cheftræneren senest, og uden udbytte, benyttede sig af sidste år i oktober mod FC Midtjylland.

Når hjemmeholdet forsvarede blev det til en 4-5-1-opstilling, og det fungerede.

Kampen i tal

Superligaen, 8. spillerunde

Randers FC - AaB 1-2 (0-1)

0-1 Jores Okore (21.)

0-2 Oscar Hiljemark (53.)

1-2 André Rømer, straffespark (78.)

Randers FC (4-3-3): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe (Jesper Lauridsen, 87.), Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Vito Hammershøy-Mistrati, André Rømer, Mathias Greve - Tobias Klysner (Frederik Lauenborg, 72.), Alhaji Kamara (Bassala Sambou, 72.), Tosin Kehinde (Marvin Egho, 57.).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne - Jores Okore, Rasmus Thelander, Daniel Granli - Frederik Børsting, Pedro Ferreira, Oscar Hiljemark, Jakob Ahlmann - Kasper Kusk, Tom van Weert, Lucas Andersen. 

Ubenyttet: Jonas Dakir, Simon Graves og Mathias Nielsen.

Advarsler: Mathias Greve (27.), Alhaji Kamara (70.), André Rømer (72.), Randers FC. Jakob Ahlmann (59.), AaB.

Tilskuere: Cirka 400 på Cepheus Park på grund af coronarestriktioner.

Tosin Kehinde og Tobias Klysner hægtede sig fast shortsene på Lucas Andersen og Kasper Kusk. Sidstnævnte fik godt nok lige testet træværket fem minutter inde i opgøret, men det gik.

Randers FC's udfordring var den anden vej.

Alhaji Kamara knoklede for, at hjemmeholdet kunne sætte spillet via ham, men han manglede støtte på de lange fremlægninger fra forsvarskæden.

Annonce

Lang pausesnak

Holdene holdt hinanden skak, men et hjørnespark endte i AaB-føring.

Randers-defensiven afviste i første omgang, men gæsterne sendte bolden retur i feltet, hvor Jores Okore kom foran Simon Piesinger.

En mavepuster til hjemmeholdet, som dog kunne ånde lettet ud et øjeblik senere, da Tom van Weert smadrede en afslutning mod trekantssammenføjningen.

Den nordjyske føring bragte Randers FC mere på bolden, men hjemmeholdet havde mere end svært ved at komme til muligheder. Erik Marxen fik blokeret et missil fra feltkanten, og Tobias Klysner sendte en afslutning en meters penge forbi den ene opstander, men det var endnu en gang Tom van Weert, der var tættest på at komme på måltavlen.

Carlgren parerede fornemt hollænderens afslutning en håndfuld minutter før pausen, hvor der tilsyneladende var nok at snakke om i hjemmeholdets lejr.

- Kom nu, gutter. Vi har ventet tre minutter nu, råbte kampens dommer, Mikkel Redder, ned mod spillertunnelen under Cepheus Park.

Annonce

Trøst på straffespark

Hjemmeholdet indfandt sig, men de brugte de første ti minutter på at lande fra omklædningsrummet, og det straffede gæsterne.

Kombinationer på Randers FC's banehalvdel endte med, at Tom van Weert tacklede bolden over til Oscar Hiljemark, som sendte bolden ind bag Patrik Carlgren ved den fjerneste stolpe.

Dét fik Thomas Thomasberg til at reagere. Ud med Tosin Kehinde. Ind med Marvin Egho. To angribere på troppen i den vanlige 4-4-2, og ti minutter efter troede alle, at et straffespark skulle bane vejen for et randrusiansk comeback.

Kampens dommer, Mikkel Redder, måtte ud og se video undervejs. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Alhaji Kamara røg i græsset. Mikkel Redder vurderede, at der var en ulovlig forseelse, men efter et videotjek på sidelinjen fortrød han dommen, og dermed måtte André Rømer pænt aflevere bolden til gæsterne og traske væk fra straffesparkspletten.

Elleve minutter senere kunne Rømer dog stille sig klar igen. Erik Marxen blev nedlagt i det nordjyske felt, og denne gang fik midtbanegeneralen lov til at reducere.

Ilt til troen på et kronjysk comeback, men trods et desperat forsøg fra de blåblusede endte det for fjerde gang i sæsonen med en skuffelse på hjemmebane.

Annonce
Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Sport For abonnenter

Roser, nyopdagelse og oplagte punkter at forbedre: Ole Bitsch evaluerer testsejren mod Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Se rørende video af Eriksens gensyn med holdkammeraterne i Inter

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Randers FC

Officielt: Randers FC sælger Greve

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK trak fra Horsens til sidst

Randers FC

Medie: Mathias Greve er til lægetjek i anden Superliga-klub

Annonce