Annonce
Navne

Ny sognegrænse er nu lagt fast

Merete Nissen, formand for menighedsrådet i Sct. Mortens Sogn, er glad for den nye sognegrænse. Arkivfoto: Annelene Petersen
Bækkestien bliver skellet mellem Dronningborg og Sct. Mortens Sogne.
Annonce

Efter et år med forhandlinger frem og tilbage har Kirkeministeriet nu tiltrådt, at der fastlægges en ny grænse mellem Dronningborg og Sct. Mortens Sogne.

Det oplyser formanden for menighedsrådet i Sct. Mortens Sogn, Merete Nissen, som hilser godkendelsen velkommen.

Det er opførelsen af den nye bydel Sporbyen, der er årsag til, at sognegrænsen ændres, så den fremover følger Bækkestien.

- Sporbyen vil jo kunne rumme op til 1100 indbyggere, og det kan vi i Sct. Mortens Sogn slet ikke klare, fastslår Merete Nissen.

Det nye sogneskel betyder, at den første bebyggelse i Sporbyen kommer til at ligge i Sct. Mortens Sogn. De andre vil blive indlemmet i Dronningborg Sogn.

- Vi har kun tre præster i Sct. Mortens Sogn, og vi har klart fået at vide, at vi heller ikke skal regne med flere, fortæller Merete Nissen, der tilføjer, at de tre præster - hvoraf den ene i øvrigt på halv tid også er korshærspræst - har en meget stor arbejdsbyrde.


Sporbyen vil jo kunne rumme op til 1100 indbyggere, og det kan vi i Sct. Mortens Sogn slet ikke klare.

Merete Nissen, formand for menighedsrådet i Sct. Mortens Sogn


Der er således fire plejehjem i Sct. Mortens Sogn. Det betyder, at der på et år foregår over 150 bisættelser eller begravelser. Det er det dobbelte af, hvad det næststørste sogn på det område skal præstere.

- Heldigvis har vi tre dygtige præster og i det hele taaget et godt personale, så Sct. Mortens Sogn er et godt sted at arbejde, understreger Merete Nissen. Men kapere yderligere henved 1000 sognebørn kan man dog ikke.

Det gamle Scandia-område hørte til Sct. Mortens Sogn, men det var uden praktisk betydning, fordi der stort set ikke boede mennesker her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce