Annonce
Navne

Ny sognepræst skal bosætte sig i Øster Tørslev

Biskop Henrik Wigh-Poulsen bakker menighedsrådene op. Arkivfoto: Axel Schütt
Biskoppen bakker op om menighedsrådets ønske.
Annonce

Et ønske fra menighedsrådet om, at præstegården i Øster Tørslev sættes i stand med henblik på, at en kommende tredje sognepræst i Ommersyssel Østre Pastorat skal bo her, bakkes op af biskop Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus Stift.

Menighedsrådet kan alene indstille sin beslutning til biskoppen, der har den endelige afgørelse, men det oplyses fra Aarhus Stift, at Henrik Wigh-Poulsen vil tage menighedsrådets beslutning til efterretning.

- Den ledige stilling vil blive opslået, sådan at en ny præst kan tiltræde, når boligen er klar til indflytning, meddeler biskoppen.

Efter reglerne kan en ledig præstestilling ikke opslås, før der kan tilbydes en bolig til præsten.

I beslutningen ligger, at den kommende tredje sognepræst skal bosætte sig i Øster Tørslev. Der har tidligere været planer om at opføre en ny præstebolig i Råby, men det er nu opgivet.

Præstegården i Øster Tørslev har stået tom, efter at den fritstillede sognepræst Peder Svejgaard Pedersen i marts flyttede ud til en ny bolig på Norddjursland.

Annonce

Bopælspligt

Ommersyssel Østre Pastorat har tre præster, nemlig kirkebogsførende sognepræst Lone Nyeng i Hald, sognepræst David Hindsholm Matras i Udbyneder og vikar Torben Brink, der privat er bosat ved Aarhus.

Menighedsrådene i storpastoratet har tidligere udtrykt ønske om at få bevilget yderligere en præst, blandt andet med henvisning til bemandingen i pastorater af samme størrelse.  En drøftelse herom med biskoppen blev udsat grund grund af den generelle nedlukning af kirkeligt arbejde tidligere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Annonce