Annonce
Østjylland

Ny Stena Line-færge indsat mellem Grenaa og Halmstad

Stena Nautica, der sejler mellem Grenaa og Halmstad, skal en tur på værft og afløses midlertidigt af den større Stena Vinga. Arkivfoto
I den kommende tid sejler en ny færge på ruten mellem Grenaa og Halmstad. Mens den sædvanlige færge Stena Nautica er på planlagt værftsophold, bliver den 130-meter lange færge Stena Vinga i stedet sat ind på ruten.

NORDDJURS: Stena Nautica har siden åbningen af færgeruten mellem Grenaa og Halmstad i februar sidste år gennemført over 1.100 sejladser tværs over Kattegat. Nu er færgen på en velfortjent pause ved skibsværftet i Landskrona for at blive inspiceret, vedligeholdt og malet. Efter planen vil færgen være tilbage i drift torsdag 11. marts.


Det har været altafgørende for os at kunne fortsætte med at sejle under hele pandemien for at sikre de vigtige varestrømme både mellem vores to lande og i hele Europa.

Elisabeth Lönne, Stena Line


Mens Stena Nautica er på skibsværft, bliver den tidligere bornholmerfærge Stena Vinga indsat på ruten, hvilket udvider fragtkapaciteten per afgang til 1,5 kilometer. Det var første gang, Stena Vinga besejlede ruten, da den søndag 28. februar klokken 14.10 stævnede ud fra havnen i Grenaa med kurs mod Halmstad. Normalt kan færgen ses på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg.

Annonce

Fleksibilitet

- Fleksibiliteten i flåden er utrolig vigtig for Stena Line. Ikke mindst i disse tider, hvor det har været altafgørende for os at kunne fortsætte med at sejle under hele pandemien for at sikre de vigtige varestrømme både mellem vores to lande og i hele Europa, siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter.

Stena Vinga blev bygget i 2005 og er dermed den nyeste tilføjelse til Stena Lines dansk/svenske flåde. Stena Vinga var tidligere kendt under navnet M/F Hammerodde, da færgen sejlede på ruten mellem Køge og Rønne. Da Stena Line overtog færgen i 2018, tog færgen navneforandring til Stena Vinga. Færgen er 130 meter lang og har en bilkapacitet på 200 og kan rumme 400 passagerer.

I øjeblikket sejler Stena Lines færger med begrænset kapacitet på grund af corona-restriktionerne, ligesom der er ekstra sikkerhedsforanstaltninger ombord.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Vækket af naboen: - Frygten bliver siddende efter brand i underboens lejlighed

Annonce