Annonce
Østjylland

Ny task force på banen: Vil skaffe ledige småjobs

Code of Care Norddjurs er en ny task force, der skal skaffe ledige personer småjobs. Arkivfoto: Bo Amstrup, Scanpix.
Norddjurs Kommune har omkring 500 ledige, og nogle af dem vil blive tilbudt at arbejde nogle få timer om ugen, når den nye task force, Code of Care Norddjurs, deler ud af de 109 småjobs, der allerede er fundet.
Annonce

Norddjurs: Hvis du er en af de 500 ledige, der bor i Norddjurs Kommune, kan det være, at der er et job på vej til dig. Norddjurs har nemlig fået en ny task force, kaldet Code of Care Norddjurs, hvor erhvervsledere vil skaffe småjobs til ledige.

Code of Care Norddjurs sætter fokus på virksomheders sociale ansvar og arbejder for at inkludere mennesker uden beskæftigelse i job, hvor de arbejder nogle få timer om ugen.

Norddjurs har omkring 500 ledige, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske udfordringer.

Code of Care Norddjurs arbejder med visionen: "Vi vil sammen skabe en arbejdsmarkedskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle på arbejdsmarkedet".

Annonce

109 småjobs fundet

En række erhvervsledere i Code of Care Norddjurs har på nuværende tidspunkt skabt 109 småjobs, og endnu flere virksomhedsledere ønsker at tage et socialt ansvar.

- Jeg forventer mig meget af Code of Care Norddjurs og det etablerede samspil, aktørerne imellem, og jeg håber, at de garvede erhvervsledere kan hjælpe med, at flere virksomheder får blik for, at et job på fem-10 timer også er et rigtigt job. Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet. Vi glæder os over de resultater, der allerede er opnået og det udviste engagement, der bidrager lokalt. Vi ved, at et småjob på bare et par timer i rigtige virksomheder øger tilknytningen til arbejdsmarkedet væsentligt, og for de ledige giver kollegaer og rigtige arbejdsopgaver mening og retning i livet, siger borgmester Jan Petersen.

Annonce

Fremmer socialt ansvar

Den nye Task Force, som har sat sig for at oprette småjobs, er opstået i samarbejde med organisationen Code of Care, der fremmer socialt ansvar i private virksomheder.


Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet.

Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune


- Hvis danske virksomheder ikke satser på at rumme mange flere fra "kanten", får vi et fattigere samfund. Og det er ikke så svært, som vi tror. Vi oplever, at både almindeligt ansatte medarbejdere og dem på forskellige skåneordninger sætter stor pris på, at firmaet tager et samfundsansvar gennem deres CSR-politik. Det giver tryghed og dermed en stor loyalitet. For det er sådan, at et menneske, man giver en chance, vokser. Det handler om cool business og et stort hjerte på en og samme tid, siger Peter Nørgaard, stifter af Code of Care og erhvervsleder.

Som en aktivitet i Code of Care Norddjurs starter der en jobcafé op i Grenaa, som er tænkt udvidet til også at besøge Auning i den vestlige del af Norddjurs. Her er alle velkomne, og der vil være lokale virksomheder til stede foruden ledige, som ønsker et "småjob".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce