Annonce
Randers Cimbria

Ny trepointkonge førte an i total Cimbria-dominans

Corey Silverstrom (med bolden) var helt ustyrlig fra trepointslinjen, hvorfra han scorede syv gange mod EBAA. Foto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria og ikke mindst Corey Silverstrom var ustoppelige, da de fra første fløjt kvalte EBAA med en aggressiv defensiv og skarpe skudprocenter. Hjemmebanedebuten var dog knap så god for tårnhøje Jonathan Jeanne.

Randers: Randers Cimbria har været klare i spyttet forud for sæsonen. Der skal medaljer om halsen til foråret.

Den ambition blev på fornemmeste vis søsat, da holdet i åbningskampen for en uge siden tog til Svendborg og besejrede hjemmeholdet 89-74. 15 point i forskel er immer væk en sjat mod en direkte konkurrent til semifinalerne.

Det var endda uden en af holdets nye spillere Jonathan Jeanne, som der er skyhøje forventninger til i klubben.

Spilletilladelsen var nemlig ikke kommet i hus til sæsonpremieren, men det er der kommet styr på i ugens løb, så den 22-årige franskmand fik sammen med resten af holdet hjemmebanedebut torsdag aften mod Pro B-holdet EBAA.

Med sine 218 centimer rager Jeanne højere op i landskabet end nogen anden i ligaen, men fordelen blev ikke vekslet til point. Centeren havde store problemer med sit skud og scorede blot én gang i åbent spil.

Til gengæld assisterede og reboundede han fornemt, mens det også blev til flere blokerede og stjålne bolde.

De mange centimeter var også med til at presse gæsterne, som hele kampen igennem kæmpede mod de fysisk stærkere Cimbria-spillere.

Randrusianerne brugte deres fart og større massefylde til at presse gæsterne til svære skud eller turnovers hele vejen igennem og udnyttede nådesløst hver en fejl.

Derfor kom der aldrig nogensinde spænding om udfaldet af kampen, som kronjyderne cruisede hjem med cifrene 95-64.

Kampen i tal

Basketligaen, 2. runde

Randers Cimbria - EBAA 95-64 (56-31)

Periodecifre: (31-11), (25-20), (20-18), (19-15).

Randers Cimbria: Corey Silverstrom 27, Brantley Bynum 16, Oliver Strøh 13, Josh Fortune 11, Rasmus Bach 8, Anton Hansen 6, Andreas Gramstrup 6, Esben Reinholt 4, Jonathan Jeanne 4.

Topscorere EBAA: Nadir Alston 13, Jonas Schaarup 9, Anton Harbo 8, Liam Sørensen 8.

Rebounds: Cimbria 41, EBAA 40.

Assist: Cimbria 26, EBAA 15.

Straffekast: Cimbria 9-15, EBAA 12-15

Trepointskud: Cimbria 12-27, EBAA 6-15.

Turnovers: Cimbria 14, EBAA 24.

Konsekvent forsvar

Det var især i forsvaret, at Jimmy Moores tropper beviste, hvorfor de i modsætning til EBAA spiller i Pro A.

Lige fra indspil til afslutning sværmede Cimbria-spillerne rundt helt oppe i hovedet på modstanderne, som havde utroligt svært ved at slippe fri til kvalificerede skud, og når de blev brændt, støvsugede Jonathan Jeanne og kompagni feltet for rebounds.

Derfor gik der tre minutter, før EBAA kom på tavlen. Og så var kampen reelt set afgjort, nærmest før den kom i gang.

Det selvom Cimbria var knap så dominerende i det etablerede angrebsspil. Josh Fortune, Rasmus Bach og Jonathan Jeanne havde alle svært ved at sætte point på tavlen.

Det gjorde dog ikke så meget, da Oliver Strøh var brandvarm, da han kom ind fra bænken, mens Corey Silverstrom udnyttede fraværet af en karantæneramt Chris Nielsen - veteranen havde kastet en bold væk to sekunder før tid i åbningskampen mod Svendborg - til at lægge sig i førersædet som sæsonens trepointskonge i klubben.

Syv ud af ti forsøg fra trepointslinjen sendte armener-amerikaneren i kurven.

Selvom en af profilerne var henvist til tribunen, skiftede Jimmy Moore lystigt ud - og bænken leverede.

Alle der blev skiftet ind knoklede for sagen og sørgede for at bevare et konstant højt tempo, som fremprovokerede et hav af fejl hos EBAA i første halvleg.

12 for at være helt præcis. I modsætning til Cimbrias to. Det gav masser af kontramuligheder og nemme point til hjemmeholdet.

Annonce

Slækket på kræfterne

De nemme afslutninger holdt energiniveauet oppe hos Cimbria, som i tredje periode ikke lignede et hold, der kunne brænde, så længe bolden altså ikke blev sendt afsted af Jonathan Jeanne.

Efter en halv time havde Randers Cimbria ikke brændt et straffekast, mens scoringsprocenten fra to- og trepointsland lå lige omkring de 50 procent.

I de sidste ti minutter blev der slækket lidt mere på kræfterne. Forsøgene fra straffelinjen var ukoncentrerede, der var flade fødder i reboundspillet, tabte bolde og sløsede skud udefra.

Det var dog lige så galt for EBAA, som aldrig kom tæt på at pynte på resultatet.

I kampens sidste minut sørgede Esben Reinholt så for at skære niveauforskellen ud i pap, da han sendte en EBAA-spiller glidende langs jorden med en perfekt crossover-finte og scoring til Cimbria-bænkens og tilskuernes store fornøjelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce