Annonce
Østjylland

Ny uddeling fra Sparekassen Hobro Fonden

Den lokale velgørende fond, Sparekassen Hobro Fonden har på årets tredje bevillingsmøde atter været i det gavmilde hjørne. Fonden har netop uddelt næsten 800.000 kroner - helt nøjagtig kr. 787.684 til 21 spændende projekter.

Annonce

Mariager: - Vi havde til årets tredje uddelingsmøde ikke mindre end 29 ansøgningen og af disse var der altså 21, der nød fremme, fortæller Sparekassen Hobro Fondens formand Poul Søndberg.

- Vi har tidligere haft mange flere ansøgninger og har været helt oppe på at skulle behandle 68 ansøgninger på et møde. Det undrer os derfor lidt, at der ikke er flere foreninger i område, som mangler støtte til indkøb af "et eller andet" eller til et spændende projekt. Denne gang kunne vi så konstatere at lidt flere var kommet ud af busken med en ansøgning, end det var tilfældet på det samme tidspunkt i fjor, og det er jo dejligt. Heldigvis er det dog stadig et meget bredt foreningsliv der er i ansøger feltet. Vi er naturligvis også kede af at vi må skuffe enkelte foreninger, men vi har for det første nogle skrappe lovkrav at skulle leve op til og derudover har vi også vore egne vedtægter og uddelingspolitikker, slutter Poul Søndberg.

Ansøgningerne fra de 21 foreninger, der har fået et økonomisk tilskud fra den store lokale fond er meget forskellige. Mindste bevilling er på kr. 2.396,00 og den største bevilling i denne omgang var på kr. 150.000,00, som tilfaldt Tinghøj Idrætscenter i Doense til renovering af centret.

Blandt de øvrige modtagere er denne gang Sportsrideklubben Mariagerfjord, der får 68.000 kroner, Purhus Jagtforening, der modtager 60.000 kroner, og Norup Forsamlingshus, der får 30.000 kroner. Der er 55.000 kroner til Mariagerfjord Svømmefællesskab, og handelsstandsforeningen i Mariager er tildelt 50.000 kroner.

Efter årets første tre uddelinger har Sparekassen Hobro Fonden uddelt næsten 2,1 millioner kroner i 2018. Siden Fonden begyndte at udlodde donationer i januar 2015, har den store lokale fond været i det gavmilde hjørne hvert eneste år.

I alt er der til dato blevet uddelt kr. 18.821.771,00 til foreninger og institutioner i lokalområdet og helt nøjagtigt i Sparekassen Hobros gamle virkeområde.

Den store lokale fond erdermed blevet en "guldgrube" for foreningslivet og institutionerne i området, og kassen tømmes jo aldrig, så der vil til stadighed kunne udloddes donationer til områdets frivillige foreninger og institutioner.

Næste bevillingsmøde afholdes tirsdag den 14. august

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce