Annonce
Randers

Ny udvikling i BMG-konkurs: Bank stævner landbrugsselskab

Fra Spar Nord er der sendt en stævning til folk bag den svindel- og konkursramte kornhandelsvirksomhed BMG. Pressebillede
Spar Nord har stævnet folk bag det svindel- og konkursramte BMG og firmaets tidligere revisionsselskab i en sag, som drejer sig om samlede tab på op mod 45 millioner kroner.
Annonce

Randers: Spar Nord trækker nu folk bag den konkursramte kornhandelsvirksomhed BMG fra Randers i retten. Virksomheden blev erklæret konkurs i slutningen af januar i år, efter det var kommet frem, at den ene af ejerne, Jens Møller Lund, havde begået svindel mod firmaet i en årrække ved at lave falske posteringer af kornhandler med landmænd.

Spar Nord har tidligere oplyst til Børsen, at man forventede et tab på op mod 45 millioner kroner på en konkursramt kunde. I dag vil Spar Nord kun oplyse, at banken har sendt en stævning mod BMG, men ikke, hvilke personer, stævningen er rettet mod, og heller ikke hvilke beløb, der er tale om, at banken vil forsøge at hente ind gennem en kommende retssag.

- På nuværende tidspunkt vil vi kun sige, at vi har sendt en stævning mod BMG, understreger direktør Leif Lind Simonsen fra Spar Nord.

Annonce

Revisor med

Landbrugsavisen.dk skriver mandag, at stævningen blandt andet er rettet mod BMG´s revisionsselskab Revi-Midt. Og til Randers Amtsavis siger revisor og partner i Revi-Midt, Michael K. Andreasen, at det er korrekt, at selskabet har modtaget en stævning fra Spar Nord i forbindelse med sagen fra BMG.

- Det er rigtigt nok, men ellers har jeg ingen kommentarer.

Er I nogensinde før blevet stævnet?

– Nej, det er vi ikke, det er ret usædvanligt det her.

Annonce

Tavs viceborgmester

Sagen trækker også tråde til det kommunalpolitiske miljø i Kronjylland, idet Venstres tidligere borgmester, nuværende 1.viceborgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft, var medlem af bestyrelsen i BMG.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har siddet i bestyrelsen

Er du omfattet af stævningen fra Spar Nord?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Det ville ellers være nemt at fortælle det, hvis du ikke er.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Kan en eventuel stævning få indflydelse på dit byrådsarbejde?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Annonce

Millioner i spil

Landbrugsavisen.dk skriver, at udover Spar Nords tab på angiveligt op mod 45 millioner kroner har en række landmænd tabt store millionbeløb på BMG. I sommer lød de usikrede krav på over 139 millioner kroner.

Østjyllands Politi blev involveret i sagen i forbindelse med konkursen og er ifølge Landbrugsavisen.dk i fuld gang med efterforskningen.

Jens Møller Lund, den ene ejer af BMG, har tidligere erkendt, at han har lavet falske posteringer og sagt, at han gjorde det for at hjælpe firmaet. Det er ikke lykkedes os at få en kommentar fra ham til stævningen fra Spar Nord, ligesom den anden af ejerne, Søren Blach, ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce