Annonce
Østjylland

Ny udvikling i sag om de to forsvundne børn: Faren er nu formentlig identificeret

En lille pige og en lille dreng blev lørdag efterladt på Park Allé. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi mener at have fundet frem faderen til de to børn, som lørdag blev efterladt på Park Allé.

AARHUS: Faren til de to børn, som lørdag aften blev fundet på Park Allé, er nu formentlig identificeret. Der er tale om en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, men er efterfølgende blevet udvist efter en dom. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Ifølge politiinspektør Michael Kjeldgaard har man dog endnu ikke fundet frem til den 34-årige.

- Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark, siger han.

Samtidig er de to personer, som mandag blev frihedsberøvet, blevet identificeret. Der er tale om en 33-årig mand og en 25-årig kvinde, som begge er afghanske statsborgere, og manden er formentlig børnenes onkel. Det er dog ikke politiets vurdering, at de to har begået noget strafbart i sagen.

Den 54-årige kvinde, som blev anholdt i Aarhus søndag aften, har identificeret sig som børnenes farmor. Hun blev mandag løsladt af retten efter grundlovsforhøret. Hun er dog fortsat sigtet for at have efterladt de to børn i en hjælpeløs tilstand og efter vanrøgtsparagraffen, idét det er politiets vurdering, at hun efterlod børnene på gaden. Motivet er endnu uvist, men politiet fortsætter efterforskningen, siger Michael Kjeldgaard.

- Vi fortsætter vores efterforskning for at finde frem til børnenes forældre og finde ud af præcist hvorfor og hvordan, de to børn blev efterladt på Park Allé i Aarhus. Der ligger fortsat et stor efterforskningsarbejde foran os, selvom vi vurderer, at vi har stykket det meste af hændelsesforløbet sammen, siger han.

Politiet vil fortsat gerne høre fra vidner, som har set de to børn blive efterladt i Aarhus i løbet af lørdag aften. De kan kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce