Annonce
Randers

Ny vej jævner bilhus med jorden: Nu får det ny adresse og ny ejer

Jesper Møller har droppet alle planer om at bygge nyt og har i stedet solgt sit livsværk. Foto: Annelene Petersen
Indehaveren af Houlberg & Wittrup har foretaget en U-vending. Han har droppet alle planer om at bygge et nyt domicil til sin virksomhed og har i stedet solgt den til en af markedets helt store spillere.

Randers: Da Jesper Møller sidste år fik at vide, at Randers Kommune vil bygge en ny havnevej, der bogstavelig talt går direkte igennem hans bilhus, Houlberg & Wittrup på Ørneborgvej, var han i chok.

Tanken om at sige stop og trække sig fra markedet kom dog først meget senere.

- I starten havde jeg ja-hatten på. I en lang periode var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville bygge nyt, men så skete der nogle ting, fortæller han og fortsætter:

Annonce

- I efteråret blev jeg enig med kommunen om en pris, den kunne købe den nuværende ejendom for. Jeg synes egentlig, jeg er blevet behandlet ordentligt i forhold til, hvad bygningen er værd, men det beløb, jeg har fået af kommunen, er ikke nok til, at jeg kan komme videre og bygge et nyt bilhus i samme størrelse som det nuværende.

Jesper Møller var dermed tvunget til at enten at lade sin forretning skrumpe eller låne flere penge til nyt byggeri, og det satte tankerne om et virksomhedssalg i gang.

- Hvis man skal være i bilbranchen om 25 år, tror jeg, det er vigtigt at være stor og kapitalstærk samt klar til store investeringer. Så jeg besluttede, at det var nu, jeg skulle give stafetten videre i stedet for at optage nye og større lån, fortæller han.

Medarbejderne bliver

Nu har han solgt sit livsværk til bilmastodonten Pedersen & Nielsen. Den formelle godkendelse fra Konkurrencestyrelsen mangler stadig, men handlen er underskrevet.

- For mig har det været vigtigt at finde en køber, der har samme ånd som mig, og en, der vil det personale, jeg havde i forvejen. Det har jeg fundet hos Pedersen & Nielsen, fortæller Jesper Møller og tilføjer, at samtlige medarbejdere hos Houlberg & Wittrup følger med over til de nye ejere.

Det bekræfter direktøren fra Pedersen & Nielsen, Jesper Brix.

- Houlberg & Wittrup har haft en ekstrem god kundebetjening, så det er der ingen grund til at ændre på. Derfor følger de knap 40 medarbejdere med over til os, så vi samlet når op på knap 300 medarbejdere i Pedersen & Nielsen, fortæller han.

Annonce

Ny adresse

I Auning bliver bilhuset på den nuværende adresse, når ejernavnet skifter til Pedersen & Nielsen. Men det er selvsagt ikke muligt i Randers, hvor bygningen inden længe overgår til kommunen og bliver jævnet med jorden, så en vej kan blive bygget på grunden.

- Vi forventer at overtage virksomheden 1. juni, og i de første 9-18 måneder vil vi drive den videre fra den nuværende adresse. Derefter bliver den flyttet til det gamle Hansen Møbler på Ribevej, hvor vi i forvejen har salg af Renault og Dacia, fortæller Jesper Brix.


Houlberg & Wittrup har haft en ekstrem god kundebetjening, så det er der ingen grund til at ændre på. Derfor følger de knap 40 medarbejdere med over til os, så vi samlet når op på knap 300 medarbejdere i Pedersen & Nielsen.

Jesper Brix, direktør hos Pedersen & Nielsen


Købet betyder, at Pedersen & Nielsen fremover får rettighederne til at sælge Mazda og Suzuki i Randers og Auning, men dog ikke i kædens øvrige bilhuse andre steder i landet.

- Vi kunne se en mulighed for at overtage en god og veldrevet forretning med en masse loyale kunder og to mærker, vi ikke havde i forvejen, fortæller direktøren om årsagen til handlen.

Annonce

Ned i gear

Tilbage hos Jesper Møller ser fremtiden helt anderledes ud. Han har endnu ingen faste planer, der skal følges.

- Jeg har brugt alt mit krudt på at få min virksomhed og mine medarbejdere godt videre. Så jeg har ikke skænket min egen fremtid en tanke. Jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal nu, konstaterer han.

- Jeg har altid haft et ønske om at stoppe på arbejdsmarkedet som 60-årig. Jeg bliver 50 på søndag, så det er 10 år for tidligt, men måske benytter jeg muligheden til at drosle lidt ned frem mod de 60. Nu har jeg jo pludselig mulighed for at tilrettelægge mit liv ud fra ønsker i stedet for behov. Efter 16 år, hvor jeg har arbejdet fra morgen til aften, har jeg dog først og fremmest brug for at trække håndbremsen, tage den med ro og bruge tid med min kone og to børn, fortæller han.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce