Annonce
Østjylland

Ny vej tog nær livet af 120 år gammel brugs i landsby: Nu skal stor satsning få kunderne tilbage

Dagli´Brugsen Nimtofte vil rigtig gerne have flere kunder, efter en ny omfartsvej har ledt meget trafik uden om byen, og derfor skal butikken laves om. Uddeler Lonnie Dilling Pedersen står her i frugt- og grøntafdelingen, der bliver udvidet kraftigt. Foto: Anders Tilsted
Den nye omfartsvej uden om Nimtofte har været en hård nød at knække for den lokale Dagli´ Brugs. Nu bruger man 500.000 kroner på at lave butikken helt om, og det betyder burgere, kaffe to-go samt flere økologiske varer.

Nimtofte: Mange bilister har sikkert nydt godt af den halvanden år gamle omfartsvej Battrupholtvej, der leder trafikken uden om Nimtofte, og for eksempel betyder, at man kan komme lidt hurtigere fra Aarhus til Djurs Sommerland.

Men for Dagli´ Brugsen Nimtofte har det betydet et kæmpe fald i antal kunder og omsætning. Derfor går den mere end 120 år gamle brugs nu "helt nye veje" for at få bilisterne til at svinge ind forbi Nimtofte.

- Da vi undersøgte det et år efter, at omfartsvejen var åbnet, kunne vi se, at vi havde mistet 10.000 kundesalg. Hvis vi fortsætter som nu, så dør vi, men det gør vi ikke. For vi skal til at bruge lidt under 500.000 kroner på at lave butikken helt om, siger uddeler i Dagli´Brugsen, Lonnie Dilling Pedersen.

Annonce

Økologi, frugt og burgere

Nogle af nøgleordene bliver økologi samt mad og drikke til bilister på farten.

Vi får mange flere økologiske produkter fra Änglamark, og vi udvider vores frugt- og grøntafdeling. Så skal vi til at lave burgere, hvor vi med en Merrychef-ovn kan have dem klar på tre minutter, og vi skal lave franske hotdogs. Vi får også en kaffemaskine, så vi kan byde på varme drikke, fortæller brugsuddeleren.

Det er ved brugsens bake-off-afdeling, at medarbejderne skal til at lave burgere, franske hotdogs og kaffe. Foto: Anders Tilsted

Ombygningen sker i slutningen af maj og begyndelsen af juni. Der bliver blandt andet rykket helt rundt på varegrupperne, og de nye økologiske varer får en central placering i brugsen.

Annonce

Åbningsfest i pinsen

- Vi behøver heldigvis ikke at holde lukket, mens vi laver butikken om, og i pinsedagene holder vi en stor åbningsfest, hvor vi fejrer den nye butik, understreger Lonnie Dilling Pedersen.

En stor del af den halve million kroner skal gå til elektroniske hyldeforkanter, hvor priserne kan skifte automatisk, når der for eksempel er tilbud. Nimtofte Brugsforening arbejder på at hente penge hjem fra fonde, og før det sker, venter man lige lidt med hyldeforkanterne.

Annonce

Børnefamilier og sultne bilister

Med de nye ting i butikken håber brugsen at få bedre fat i nogle særlige målgrupper.

- Vi vil satse meget på børnefamilier, og vores hylder med babyting kommer til at fylde dobbelt så meget som nu. Vi er også sikre på, at det, at vi begynder at sælge burgere og kaffe og franske hotdogs, betyder at flere kommer forbi os, siger Lonnie Dilling Pedersen.

I forbindelse med ombygningen får brugsen et lille caféområde, hvor man kan sidde.

Annonce

Dagli´Brugsen version 2.0

Nimtofte Brugsforening har over 400 medlemmer, og brugsen har oplevet stor opbakning i det man kan kalde "Dagli´Brugsen Nimtofte - version efter omfartsvejen".

- Det har både været fra medlemmer, medarbejdere og Coop med hele Dagli´Brugsen-kæden i spidsen. Vi er alle sammen interesserede i at få vendt den her udvikling, og det skal vi nok få gjort. Vi tror på fremtiden, understreger Lonnie Dilling Pedersen.

Dagli' Brugsen Nimtofte er sikker på, at de nye tiltag vil betyde mange flere kunder end nu. Foto: Anders TilstedAnnonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce