Annonce
Navne

Ny Venstre-formand med erhvervskarriere

Ulla Jensen er ny formand for Venstres Kommuneforening. Foto: Annelene Petersen
Kommuneforeningsformand Ulla Jensen har arbejdet i medicinalindustrien i mange år.

På generalforsamlingen i Kommuneforeningen Venstre i Randers var der énstemmigt nyvalg af den hidtidige næstformand Ulla Jensen til formand.

Ulla Jensen, der er 59 år, har gennem årene været med i adskillige bestyrelser, har virket som håndboldtræner i Ø. Bjerregrav og Dronningborg og er i gang med en erhvervskarriere, der havde udspring i en plads som discipel på Løve Apoteket, dengang i Torvegade. Den plads sikrede en purung pige sig - nok ganske karakteristisk - ved egen indsats. Herom siden.

Ulla Jensen voksede op på et landbrug i Gjandrup som ældst af tre døtre hos Lillian og Søren Kristensen. De overtog senere restaurant Amstrupgård, hvor datteren ofte gav en hjælpende hånd med.

Annonce

Efter de første syv år i Ø. Bjerregrav Skole kom Ulla Jensen på Randers Realskole og er samfundssproglig student fra Randers Statsskole. Det hører med, at hun af praktiske grunde flyttede til Randers, da hun kun var 16 år.

Et bekendtskab med en apoteksansat dame fra Venning var medvirkende til, at Ulla Jensen søgte ind i den branche, og allerede her viste hun handlekraft - hun opsøgte nemlig alle de fem apoteker, der fandtes i Randers dengang og blev lovet elevplads på de to.

Valget faldt på Løve Apoteket hos daværende apoteker Braad, og efter et år som discipel kom den unge pige i lære som apoteksassistent.

Kom til at undervise

Elevtiden må være gået godt. I hvert fald fortsatte Ulla Jensen på apoteket i tre år og kom til at undervise andre, så på den måde blev en gammel drøm om at blive lærer - eller politiker - realiseret, og det er siden blevet til mange timer med undervisning.

I 1989 blev Ulla Jensen mor for første gang og stoppede på apoteket for så i 1994 at indlede den karriere i medicinalindustrien, som hun stadig er i fuld gang med.

Det blev til ansættelse ved virksomheden Astra, hvor Ulla Jensen i ni år arbejdede som apotekskonsulent. I den periode var hun også med til at arrangere den første sundhedsmesse i Randers.

Karrieren fortsatte med nye titler som lægemiddelkonsulent og  i 2010 som hospitalsspecialist, hvilket indebar kontakt til specialister på sygehuse inden for områderne mave- og tarmbehandling.

Siden 2020 har Ulla Jensen været ansat i det franske medicinalfirma Sanofi, hvor hun er teamleder og nu produktchef  på området immonulogisk behandling. Det er behandling med biologiske lægemidler med svær eller moderat eksem.

- Et meget spændende arbejde, fastslår Ulla Jensen, der på en normal uge er på kontoret i København en gang eller to.

Annonce

Formidler viden

Ulla Jensen ser ikke sig selv som sælger af medicinalprodukter:

- Jeg formidler viden, og så er det op til lægerne at vælge, hvad de vil bruge, siger hun.

Arbejdet foregår i samspil med kollegaer fra Norge, Sverige, Finland, Holland og Belgien, og det daglige arbejdssprog er engelsk.

- Ja, jeg taler nok mere engelsk i dag end dansk, mener Ulla Jensen selv.

Ulla Jensen lægger stor vægt på, at formidling af viden om medicinalprodukter skal foregå på et etisk forsvarligt grundlag.

- Ligesom den politiske debat, tilføjer hun.

Ulla Jensen møder til arbejdet som kommuneforeningsformand med nye idéer, ofte udviklet under de lange bilture til og fra København. Om 14 dage kommer de til at foregå i en el-bil, fortæller den miljøbevidste Venstre-formand.

Annonce

Håndbolden

I mange år spillede Ulla Jensen håndbold, først i Purhus Hallen, derefter i Ø. Bjerregrav og siden i Dronningborg Boldklub, hvor hun også kom til at virke som træner helt frem til sin 50-års fødselsdag. Hun har også trænet hold i SMIFF.

Vi diskuterede politik ved spisebordet og fik at vide, at vi skulle mene noget, have holdninger, tage ansvar for eget liv og beslutninger.

Ulla Jensen

Ulla Jensen var med til at stifte Randers HH, hvor sønnen har spillet, og hun har haft bestyrelsesposter både inden for håndbold og i andre sammenhænge. En tid var hun forretningsfører i Dronningborg Boldklub og leder af cafeteriet i hallen.

Annonce

Bor i Dronningborg

Siden 1987 har Ulla Jensen og ægtefællen boet i Dronningborg. Hun er gift med Per Jensen, der er driftsleder i firmaet Saint Gobain, tidligere kendt som Brødrene Dahl.

Datteren Camilla er lærer og bor i Randers. Hun er mor til to, en pige og en dreng. Sønnen Casper flytter den 1. maj til København, hvor han skal arbejde som træner i FIF.

Nogle vil vide, at Ulla Jensen fik den politiske interesse med fra hjemmet. Hendes far var, inden han flyttede til Askov, formand for netop den forening, hans datter nu er i spidsen for.

- Vi diskuterede politik ved spisebordet og fik at vide, at vi skulle mene noget, have holdninger, tage ansvar for eget liv og beslutninger, fortæller Ulla Jensen, der havde den særlige oplevelse at arrangere et VU-landsmøde på Søndermarkskolen sammen med sin nu afdøde mor.

Som kommuneforeningsformand har Ulla Jensen afløst Knud Pedersen, Mellerup, der ikke ønskede genvalg.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce