Annonce
Randers

Ny virksomhed tager fat: Millioner af mundbind skal produceres i Dronningborg

Lars Schacksen (tv.) og Jens Mortensen har startet virksomheden Visitet A/S, som skal producere mundbind i Dronningborg. Jakob Hansen (th.) er vicedirektør. Foto: Visitet A/S
Den nystartede virksomhed Visitet A/S begynder fra uge 45 at producere millioner af mundbind fra lokalerne i Dronningborg. Ordrerne tikker allerede ind på værnemidlerne, som virksomheden har forbedret designet på.

Erhverv: Danmark og resten af verden skriger i øjeblikket på mundbind, og derfor har erhvervsfolkene Jens Mortensen og Lars Schacksen startet virksomheden Visitet A/S, der fra og med uge 45 skal producere værnemidler i Randers.

De får til huse i nyindrettede lokaler hos virksomheden CCL Labels i Dronningborg, som er specialiseret i produktionen af labels til sundhedsindustrien. Dermed kan produktionen af masker og mundbind foregå under Lægemiddelstyrelsens regler og retningslinjer for produktion og håndtering, lyder det i en pressemeddelelse.

I første omgang vil Visitet producere masker af typen IIR, som er certificeret til at kunne anvendes af sundhedspersonale i medicinske omgivelser, mens man senere på året også  påbegynder produktionen af de såkaldte FFP2-masker - også kaldet støvmasker.

Annonce

Det hele foregår i et lukket system, hvor maskerne både bliver produceret og emballeret uden nogen som helst fysisk kontakt af mennesker.


Det glæder os, at vi midt i en hård tid på det danske arbejdsmarked kan være med til at skabe nye arbejdspladser.

Lars Schacksen, administrerende direktør i Visitet A/S


Det kræver en højteknologisk maskine, som er købt i Tyskland og i øjeblikket er ved at blive monteret. Maskinen er 20 meter lang og 20 tons tung og har en produktionskapacitet på 500.000 mundbind i døgnet.

- Da vi har mulighed for at producere i meget stor volumen, kan vi holde priserne på et niveau, der er yderst konkurrencedygtige i forhold til tilsvarende varer fra Kina, siger Lars Schacksen, administrerende direktør i Visitet, som allerede er i fuld gang med at lukke de første ordrer.

- Lige nu er markedet for os Tyskland og Danmark. Vi har allerede aftaler på plads og er i dialog med blandt andet Coop og nogle af de store varehuse i Tyskland. Vi har også dialog med kunder i USA, men det er en lidt længere sag, da der også er et spørgsmål om fragt, tilføjer han.

Mindre dug, flere arbejdspladser

Interessen vækker glæde hos direktøren. Det er nu engang et sats at etablere en værnemiddelproduktion, når maskinen koster knap otte millioner kroner, men det er ikke det eneste, der kan få smilet frem.

- Det glæder os, at vi midt i en hård tid på det danske arbejdsmarked kan være med til at skabe nye arbejdspladser, siger Lars Schacksen, som til en start forventer, at der skal otte medarbejdere til at køre maskinen i et toholdsskift.

Det antal kan stige, når der skal produceres støvmasker, eller hvis efterspørgslen på mundbind vokser. I de lejede lokaler er der i hvert fald plads til, at produktionen kan udvides.

Og troen på eget produkt er stort.

- Vi har udviklet og forbedret designet på den almindelige type IIR-maske, hvor man i stedet for traditionelle elastikker bag ørerne har et blødt og elastisk bånd, som er meget mere behageligt at bruge. Desuden er næseklemmen forbedret, så masken slutter tættere til og derved modvirker, at brillerne dugger, siger Lars Schacksen.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce