Annonce
Randers

Ny virksomhed tager fat: Millioner af mundbind skal produceres i Dronningborg

Lars Schacksen (tv.) og Jens Mortensen har startet virksomheden Visitet A/S, som skal producere mundbind i Dronningborg. Jakob Hansen (th.) er vicedirektør. Foto: Visitet A/S
Den nystartede virksomhed Visitet A/S begynder fra uge 45 at producere millioner af mundbind fra lokalerne i Dronningborg. Ordrerne tikker allerede ind på værnemidlerne, som virksomheden har forbedret designet på.
Annonce

Erhverv: Danmark og resten af verden skriger i øjeblikket på mundbind, og derfor har erhvervsfolkene Jens Mortensen og Lars Schacksen startet virksomheden Visitet A/S, der fra og med uge 45 skal producere værnemidler i Randers.

De får til huse i nyindrettede lokaler hos virksomheden CCL Labels i Dronningborg, som er specialiseret i produktionen af labels til sundhedsindustrien. Dermed kan produktionen af masker og mundbind foregå under Lægemiddelstyrelsens regler og retningslinjer for produktion og håndtering, lyder det i en pressemeddelelse.

I første omgang vil Visitet producere masker af typen IIR, som er certificeret til at kunne anvendes af sundhedspersonale i medicinske omgivelser, mens man senere på året også  påbegynder produktionen af de såkaldte FFP2-masker - også kaldet støvmasker.

Det hele foregår i et lukket system, hvor maskerne både bliver produceret og emballeret uden nogen som helst fysisk kontakt af mennesker.


Det glæder os, at vi midt i en hård tid på det danske arbejdsmarked kan være med til at skabe nye arbejdspladser.

Lars Schacksen, administrerende direktør i Visitet A/S


Det kræver en højteknologisk maskine, som er købt i Tyskland og i øjeblikket er ved at blive monteret. Maskinen er 20 meter lang og 20 tons tung og har en produktionskapacitet på 500.000 mundbind i døgnet.

- Da vi har mulighed for at producere i meget stor volumen, kan vi holde priserne på et niveau, der er yderst konkurrencedygtige i forhold til tilsvarende varer fra Kina, siger Lars Schacksen, administrerende direktør i Visitet, som allerede er i fuld gang med at lukke de første ordrer.

- Lige nu er markedet for os Tyskland og Danmark. Vi har allerede aftaler på plads og er i dialog med blandt andet Coop og nogle af de store varehuse i Tyskland. Vi har også dialog med kunder i USA, men det er en lidt længere sag, da der også er et spørgsmål om fragt, tilføjer han.

Annonce

Mindre dug, flere arbejdspladser

Interessen vækker glæde hos direktøren. Det er nu engang et sats at etablere en værnemiddelproduktion, når maskinen koster knap otte millioner kroner, men det er ikke det eneste, der kan få smilet frem.

- Det glæder os, at vi midt i en hård tid på det danske arbejdsmarked kan være med til at skabe nye arbejdspladser, siger Lars Schacksen, som til en start forventer, at der skal otte medarbejdere til at køre maskinen i et toholdsskift.

Det antal kan stige, når der skal produceres støvmasker, eller hvis efterspørgslen på mundbind vokser. I de lejede lokaler er der i hvert fald plads til, at produktionen kan udvides.

Og troen på eget produkt er stort.

- Vi har udviklet og forbedret designet på den almindelige type IIR-maske, hvor man i stedet for traditionelle elastikker bag ørerne har et blødt og elastisk bånd, som er meget mere behageligt at bruge. Desuden er næseklemmen forbedret, så masken slutter tættere til og derved modvirker, at brillerne dugger, siger Lars Schacksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce