x
Annonce
Navne

Ny VU-formand blev aktiv efter flytning

Morten Charles er ny formand for VU for Randers og Omegn. Privatfoto
Morten Charles er uddannet på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Den nyvalgte formand for Venstres Ungdom for Randers og Omegn, Morten Charles, 24 år, blev først politisk aktiv, da han flyttede fra hjemegnen i Vestjylland til Randers for at læse til automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania.

Flytningen sket omkring kommunalvalget i november 2017. Morten Charles blev dengang opmærksom på, at VU holdt et møde med folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) og byrådsmedlem Christian Brøns (V), i øvrigt begge tidligere VU-formænd, og hvad han hørte ved det møde var så spændende, at det bestyrkede ham i, at Venstre var den politiske vej frem for ham. Helt ukendt med det politiske var Morten Charles ikke, idet der ofte blev talt politik i hjemmet, og hans far er Venstre-mand.

Morten Charles er vokset op i byen Stadil og gennemførte sin første uddannelse til elektriker ved Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S. Herefter har han videreuddannet sig over to år og arbejder nu som automatiseringsteknolog i et mindre ingeniørfirma i Lystrup ved Aarhus.

Morten Charles blev aktiv op til kommunalvalget, og han var også aktivt med ved folketingsvalget den 5. juni 2019, idet han blandt andet fungerede som fotograf for Michael Aastrup Jensen og fik flere fotos bragt i aviser og andre medier.

Interessen for at fotografere er også kommet til udtryk ved, at Morten Charles er med i Fotoklubben Objektiv i Randers, omend det nu kniber med tid til at være med ude for at fotografere med fuldtidsarbejde og den nye post som VU-formand. Han bor alene i lejlighed i midtbyen.

Annonce

Festudvalg

Morten Charles har været bestyrelsesmedlem i VU for Randers og Omegn i et år, inden han blev valgt til formand, men han har også på anden måde været aktiv i organisationsarbejde, idet han sammen med en en anden elev, Alberthe Rosengren, fik sat gang i et festudvalg ved Erhvervsakademi Dania.

Festudvalget stod blandt andet for sociale arrangementer uden for selve uddannelsesinstitutionen. Randers Amtsavis beskrev nyskabelsen i en artikel for et års tid siden.

VU holder nu sine møder i lokaler på adressen Storegade 7, hvor man har til huse sammen med Konservativ Ungdom, KU. I en årrække var det lokaler i Fritidscentret, de to ungdomsorganisationer var fælles om.

Som formand for VU har Morten Charles afløst Kasper Justesen. Han er i stedet udpeget til at være kandidat for VU på Venstres liste ved det kommunalvalg, der skal holdes i november næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

5 hurtige til ny Randers HK-spiller: - Traditionerne gør det kun mere spændende

Annonce