Annonce
Navne

Nyansat præst har rødder i Randers

Kirstine Rasmussen er ansat som ny præst i Søndermarkskirken. Privatfoto.
Kirstine Rasmussen er sammen med sin familie på vej fra Sverige til Viborg, hvor hun er blevet ansat som ny sognepræst i Søndermarkskirken.

Viborg: Søndermarkskirken har fundet sin nye præst. Det er Kirstine Rasmussen, der senest har boet i Malmø med sin familie.

Nu rykker familien så ind i den splinternye præstebolig på Tyttebærvej i Viborg. En bolig, der netop er blevet opført, og som præstefamilien Rasmussen altså bliver den første til at indtage.

31-årige Kirstine Rasmussen er opvokset i Randers og har læst teologi i Aarhus.

Efter sin bacheloreksamen rejste hun til Australien, fordi den danske kirke i Sydney tilbød hende at blive assistent der.

- Det blev til en vidunderlig tid, som blev ganske afgørende for mig – både teologisk, men også privat, da jeg med hjem fik et par usædvanligt gode souvenirs i form af en mand og et barn i maven, fortæller hun i sin præsentation på Viborg Stifts hjemmeside.

Efter et år på barsel tog Kirstine Rasmussen en kandidat fra Københavns Universitet, og hun blev færdig med pastoralseminariets uddannelse i 2020. Senest har hun og familien som nævnt boet i Malmø, men nu vender hun altså retur til Jylland efter mange års fravær.

Præstejobbet i Viborg er Kirstine Rasmussens første.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce