Annonce
Randers

Nybyggeri i Tøjhushaven: Parkeringsforbud skal gøre plads til tung trafik

I  det kommende år er det kun tilladt at parkere i den vestlige side af Moltkesgade i dagtimerne, fordi store køretøjer fra nybyggeriet på Tøjhushavevej skal kunne forlade kvarteret. Foto: Ivan Freund Nielsen
Moltkesgade lukkes for parkering i den ene side i dagtimerne på hverdage, så store køretøjer, der skal levere elementer til nyt boligbyggeri, kan komme igennem kvarteret uden problemer.

Randers: Det arbejdende folk skal kunne komme frem og tilbage. Derfor har Randers Kommunes vejafdeling godkendt en ansøgning fra PN Tømrer og Byggefirma om at lukke for parkering i den ene side af Moltkesgade i dagtimerne. P-forbuddet kommer til at gælde et år frem i tiden.

Det giver plads til, at byggefirmaets store køretøjer kan forlade Tøjhushavekvarteret uden problemer, når de har været forbi for at levere elementer til byggeriet af 12 nye ejerlejligheder på adressen Tøjhushavevej 36.


Det er det muliges kunst, og sådan er det altid, når der sker noget inde i by. Det er for en kort periode, så det må man leve med.

Grethe Helledi Kristensen, sektionsleder, Veje og Trafik


- Vi har sagt, at det kan de få lov til på hverdage fra 8 til 16. Men efter klokken 16 skal de være væk, så beboerne kan parkere i begge sider af Moltkesgade, siger Grethe Helledi Kristensen, sektionsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune.

Annonce

Det muliges kunst

Veje og Trafik vil snarest muligt sætte skilte op på byggefirmaets regning.

Hvis der i dagtimerne ikke er plads til ens bil i Moltkesgade, kan man benytte parkeringspladsen ved Remisen. Den ligger lige for enden af vejen, så der er ikke meget længere at gå, foreslår Grethe Helledi Kristensen.

- Det er det muliges kunst, og sådan er det altid, når der sker noget inde i by. Det er for en kort periode, så det må man leve med.

Annonce

En lovlig udvej

Claus Mulvad Madsen er direktør i PN Tømrer og Byggefirma. Han fortæller, at Moltkesgade med parkering i begge sider er en hurdle, når de tunge køretøjer, der leverer elementer til byggeriet, skal forlade kvarteret.

Byggeriet på Tøjhushavevej 36 kan snart gå i gang. De sidste rester af den gamle ruin er næsten forsvundet fra jordens overflade. Foto: Ivan Freund NIelsen

- Det er nemt at komme ind, når du kommer til byggepladsen fra Lorentzgade og ad Tøjhushavevej. Men der er ensrettet, så man kan ikke komme ud samme vej samme vej igen. Eneste lovlige udvej er Moltkesgade, siger Claus Mulvad Madsen, der håber, at ordningen kommer til at fungere, hvis folk ellers følger anvisningerne.

- Sådan noget har vi prøvet før. Folk skal lige vænne sig til det til at starte med. Så øffer de lidt over det, og så lever de med det bagefter.

Annonce

Færdig i 2022

Planen er, at den nye bygning i fire etager skal stå færdig i forsommeren 2022. Bygningen hedder Marienlund, opkaldt efter den gamle bygning, der til sidst var så forfalden, at der ikke var andre udveje end at rive den ned.

Marienlund husede i sine første år Tøjhushavens gartner, men blev i 1833 omdannet til dansesalon. En funktion, bygningen husede helt frem til 1928.

Derefter har adressen været hjemsted for en række forskellige aktiviteter, blandt andet lå der i en periode en tømmerhandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce