Annonce
Randers

Nybyggerne trak tusindvis af nysgerrige til

Op mod 4000 gæster var der i hvert fald, da der var åbent hus på rækkehusene, der har været med i Nybyggerne 2019. Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi
De 3500 billetter fra TV2 var revet væk, og dertil holdt også ejendomsmægleren åbent hus, så der var sort af mennesker i Dronningborg, der måtte stå i lange køer for at komme ind at se det hele på nært hold.

Dronningborg: Solen, lærken og blæsten var taget med til åbent hus på en bar mark ved Dronningborg søndag formiddag, hvor man langt væk fra kunne se, at der skete noget ekstraordinært. Biler og mennesker i hobetal blev gelejdet ind i området ved Skovmærkebakken, hvor seks rækkehuse lå og fristede nysgerrige blikke.

Husene er nemlig landskendt, fordi de har været med i TV2's populære boligprogram Nybyggerne 2019, hvor fire par dyster om at indrette det bedste hjem.

Pølsevogn, popkorn og salgsmateriale var linet op, og folk stod længe i kø for at komme ind i de enkelte huse.

Rækkehusene består af seks huse, men det var især de tre, der havde folks interesse, nemlig rødt, grønt og gult hus, som har været med i TV2's Nybyggerne 2019. Blåt hus' deltagerpar var gået ud tidligere, så det hus var der ikke rift om at se.

Nybyggerne var der selv og hilste på mange af de fremmødte.

Op mod 4000 valgte at tage en smut til Dronningborg, så interessen var overvældende.

Mange kom fra lokalområdet, men også rigtig mange kom langvejs fra.

Annonce

Man er vel lidt nysgerrig

Familien Smedegaard/Hoffmann brugte det som en familieudflugt. Maiken Smedegaard, havde sine to døtre, Silke på fire år og Sea på to år med, og hun havde spurgt sine forældre, om ikke de ville med også.

- Ellers var jeg ikke kommet herud, siger hun og hentyder til, at der skal flere til at mandsopdække to piger i den størrelse.

Heldigvis takkede Dorte og Henrik Hoffmann fra Helsted ja og snuppede hunden Mille med også.

Maiken Smedegaard har slugt programmerne i tv.

- Vi har selv lige bygget hus i Hornbæk, så jeg skal ud at lade mig inspirere og se det hele, siger hun.

Hendes forældre har set en enkelt af udsendelserne.

- Og så er man da altid lidt nysgerrig, siger Henrik Hoffmann, der godt nok havde sine bange anelser, da han så alle bilerne, som var parkeret langt fra selve rækkehusene.

- Der er mange mennesker her, slog han tørt fast.

Mægleren i første hus

I det første hus havde ejendomsmægler John Ryborg, 2E Bolig slået sig ned. Og det var sjovt at se kontrasten til de andre huse. Her var klinisk, hvidt og meget rummeligt i det cirka 120 kvadratmeter store hus, der stod helt rent uden møbler og sjove tiltag, som tv-programmets deltagere havde fundet på i "deres" huse.

- Det kan være, jeg får solgt nogle af boligerne i dag, selv om der først er budrunde om 14 dage. Det kommer jo an på, om buddet er stort nok, lød det fra ejendomsmægleren.

Jytte Nielsen og Leif Bangsgaard var ved at tage de blå overtræksfutter af og på vej ud.

- Jeg har haft min gang ved fjorden, siden jeg var syv år, og jeg er lidt skuffet over, at der ikke er udsigt til den. Det troede jeg, der var, siger han.

Parret er relativt nye kærester, og kigger efter et hus sammen. Jytte Nielsen bor og arbejder i Skanderborg og vil gerne have Leif Bangsgaard dertil, men omvendt så trækker hans børn og børnebørn fra de her kanter lidt i ham.

- I dag er det jo ikke forældrene, man skal stå skoleret overfor i et nyt forhold. Det er børnene, griner han.

Han har et stort hus på 200 kvadratmeter i to etager i Asferg, han skal af med.

- Det er fine boliger, de her. Men de er dyre. Pladsen passer os ellers, de er nemme at holde rene, og der er ikke en stor have at passe, lød det fra parret.

Maiken Smedegaard, Hornbæk, havde taget sine forældre, Dorte og Henrik Hoffmann, Helsted, med. Og sine piger naturligvis, Silke og Sea. Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi

Oplagt med et besøg

I det gule hus finder vi søstrene Frida og Matilde Foersom fra Randers. De holder netop med det gule hus og har set alle sæsoner af Nybyggerne.

- Og så var det da oplagt, at vi skulle herud, når nu det blev optaget i Randers. Vi har min kæreste med, men han er ikke helt så interesseret, som vi er. Han går derude på terrassen, lød det fra Matilde Foersom.

De to elsker retrostilen i gult hus og synes, at det er sjovt, at parret Ida og Mads har købt vintageting i de samme forretninger, som de selv handler i i Randers.

Søndag om 14 dage er der budrunde, hvor interesserede kan byde på rækkehusene. Hvis der er flere tilbage efter søndagens store rykind.

Ejendomsmægleren slutter i hvert fald af med at sige, at han arbejder videre med to par, der efter søndagen har vist interesse i at købe.

- Så det har været det hele værd at holde åbent hus. Folk har stået i kø i både regnvejr og haglvejr, for at komme ind at kigge. Det er helt vildt, og hvis du skriver, at der har været 4000, så er det i hvert fald ikke overdrevet, siger John Ryborg, der glæder sig til at vise boligerne frem igen for de interesserede under lidt mere rolige former.

- Ja, så de kan gå i ro og mag og opleve det hele. Det var lidt hektisk her i dag, siger han.

Jytte Nielsen, Skanderborg og Leif Bangsgaard, Asferg, kigger efter et fælles hus. Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce