Annonce
Randers

Nybygget scene indvies af store kunstnere: Spillestedet Turbinen flytter over i Ridehuset

Petter Sommer råder bod på forårets to aflyste koncerter i Turbinen. I næste uge kommer han til Randers, hvor han er med til at indvie den nye scene i Ridehuset
Værkets mindste musikscene rykker en stor del af sine arrangementer over i Ridehuset for at kunne imødekomme corona-restriktionerne. Annika Aakjær og Peter Sommer bliver de første artister til at indvie den nye scene. Det sker i næste uge.
Annonce

Randers: Siden corona-krisen brød ud, har der på musik- og teaterhus Værket været  aflysninger på stribe og en masse flytten rundt på arrangementer.

Adskillige af forårets arrangementer er skubbet til efteråret, hvor Store Scene gennemfører med maks 500 publikummer, altså halvdelen af hvad der plejer at blive lukket ind.

Derimod kniber det mere med Turbinen, der i høj grad er lagt an på stående koncerter og arrangementer i mere intime rammer. Men på grund af corona-restriktionerne må publikum ikke stå op til koncerter. Så der skulle der tænkes nyt for at afvikle mange af de planlagte koncerter.

En af løsningerne er at bygge en ny scene i Ridehuset og flytte Turbine-koncerterne derover.

Men det handler altså også om at få accept af de berørte kunstnere, om de vil være med til at gennemføre deres koncerter under nye konditioner, hvor publikum sidder ned og antal af pladser reduceres.

- Vi har været i dialog med efterårets artister om at nå til en løsning, der også betyder, at vi i nogle tilfælde slår dørene op til arrangementer med færre billetkøbere end beregnet. Men det kompromis har man været villig til at indgå, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der tilføjer, at selvom huset går ned i kapacitet, så ser det ud til, at musik- og teaterhuset ender med at gennemføre 90 procent af det planlagte program.

Annonce

Et privilegeret hus

Han understreger, at Værket på den måde er et privilegeret hus, fordi man kan flytte rundt på arrangementerne, alt efter hvordan det passer ind.

Annika Aakjær står på programmet i Ridehuset i næste uge, hvor hun skal spille for et siddende publikum. Foto: Martin Dam Kristensen.

Han ser det også som en mulighed, at flere af efterårets arrangementer på Værket og i Turbinen kan flyttes til en ny sal eller en ny opstilling, såfremt artisterne stadig har mulighed for at gennemføre.


Vi har været i dialog med efterårets artister om at nå til en løsning, der også betyder, at vi i nogle tilfælde slår dørene op til arrangementer med færre billetkøbere end beregnet. Men det kompromis har man været villig til at indgå.

Mikael Qvist Rørsted


- Det er virkeligheden, som den ser ud lige nu, konstaterer Mikael Qvist Rørsted, der glæder sig til at slå dørene op til en ny sæson.

Allerede i næste uge bliver den nye scene i Ridehuset taget i brug. Det sker med fire koncerter fra onsdag til lørdag. De to af dem tager Peter Sommer sig af, de to andre er Annika Aakjærs. Efter myndighedernes forskrifter bliver det med et siddende publikum.

Han fortæller også, at de populære Jonah Blacksmith også får ændret på deres koncert, der er fastlagt til 6. november. Den skulle egentlig afvikles som en stående koncert i Ridehuset. Men publikum må nyde de musikalske grovsmede fra Thy fra siddende position. For koncerten rykkes over i Store Sal.

- Vi er stadig i løbende dialog med artisterne om at få så meget som muligt til at lykkes, siger Mikael Rørsted.

Skulle der ske ændringer i programmet, bliver den enkelte billetkøber kontaktet direkte af Værket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce