Annonce
Østjylland

Nye ansigter på formandsposterne i Favrskov

Lone Glarbo fra Venstre er en af de udvalgsformænd, der med den nye konstituering har mistet sin post. Den overtages af Grethe Villadsen fra Socialdemokratiet. Arkivfoto.

Konstitueringsaftale betyder, at flere af de politiske udvalg fremadrettet vil blive bestridt af nye folk. Dermed er det også et farvel til flere af de gamle formænd.

FAVRSKOV: Forandringens vinde blæser over Favrskov Kommune. Tirsdag aften underskrev partiformændene i det nye byråd konstitueringen for den forestående valgperiode, og det er en aftale, der medfører, at der per 1. januar vil kunne ses mange nye ansigter på formandsposterne i de politiske udvalg.

Venstremanden Anders G. Christensen, der er tidligere borgmester, afløser partifællen Kurt Andreassen som formand for teknik- og miljøudvalget. Socialdemokratiets Grethe Villadsen afløser Venstres Lone Glarbo som formand for social- og sundhedsudvalget, mens nyvalgte Birgit Liin (V) overtager formandsposten for børne- og skoleudvalget fra Isabell Friis Madsen (S).

I kultur- og fritidsudvalget bliver det - i stedet for den afgående Anders Nørgaard (S) - Steen Thomasen (S), der kommer til at sidde for bordenden i næste valgperiode, mens arbejdsmarkedsudvalget får Lars Storgaard (K) som formand i stedet for Erling Kvist Andersen (S), der til gengæld indtager rollen som formand for det nyoprettede udvalg, planudvalget.

Sådan fordeler posterne sig

Sådan fordeler posterne i de politiske udvalg sig: Økonomiudvalget: Nils Borrig (A), formand, Niels Flade Nielsen (A), Isabell Friis Madsen (A), Lars Storgaard (C), Flemming Nørgaard (V), Thomas Storm (V), Dorte Winther (V)

Planudvalget: Erling Kvist Andersen (A), formand, Kurt Andreasen (V), næstformand, Søren Gade (A), Bodil Kvistgaard Olsen (Ø), Niels Kallehave (O)

Teknik- og miljøudvalget: Anders G. Christensen (V), formand, Niels Flade Nielsen (A), næstformand, Søren Gade (A), Søren Frandsen (F), Niels Kallehave (O)

Social- og sundhedsudvalget: Grethe Villadsen (A), formand, Hanne Smedegaard (V), næstformand, Rikke Randrup Skåning (A), Gitte Lynderup Lauritsen (A), Lone Glarbo (V)

Børne- og skoleudvalget: Birgit Liin (V), formand, Isabell Friis Madsen (A), næstformand, Erik Særkjær (A), Bodil Kvistgaard Olsen (Ø), Morten Bang (V)

Kultur- og fritidsudvalget: Steen Thomasen (A), formand, Dorte Winther (V), næstformand, Lone Boye (A), Charlotte Green (C), Morten Bang (V)

Arbejdsmarkedsudvalget: Lars Storgaard (C), formand, Lone Glarbo (V), næstformand, Erling Kvist Andersen (A), Søren Frandsen (F), Kurt Andreasen

Det særlige børne- og ungeudvalg: Lone Boye (A), Lone Glarbo (V)

Søren Frandsen (F) bliver desuden formand for Favrskov Forsyning A/S, mens Hanne Smedegaard (V) bliver formand for landsbyrådet.

Farvel til Glarbo

Formandsrokaden betyder, at flere af de politikere, der har siddet for bordenden i udvalgene i den forgangene periode, og som er blevet genvalgt, må give afkald på deres formandspost. En af dem er Lone Glarbo (V), der i den snart forgangne byrådsperiode har været formand for social- og sundhedsudvalget, men som nu må overdrage embedet til Grethe Villladsen (S), der har været næstformand i samme udvalg gennem de seneste fire år.

Tabet af posten ærgrer politikeren.

- Det er der, mit hjerte ligger, så jeg har det da rigtig træls med det. Men jeg må også acceptere, at det er Nils Borring, der er borgmester, og at det derfor er ham, der bestemmer. Han havde en rigtig god kandidat i Grethe, og sådan er politik. Men jeg ville da gerne have beholdt den, det må jeg indrømme, siger Lone Glarbo, der dog trods alt ser frem til at kunne fortsætte som almindeligt medlem af udvalget.

- Det er jeg glad for, for det er det, jeg brænder for. Og jeg er sikkker på, at Grethe kommer til at varetage det hverv på bedste vis, lyder det fra den afgående formand.

Annonce

Nyvalgt formand for børn og skole

I børne- og skoleudvalget er det den nyvalgte venstrekvinde Birgit Liin, der overtager formandsposten. Birgiit Liin er uddannet jurist og arbejder til daglig som juraprofessor på Aarhus Universitet.

Hun har - qua sit hverv som formand for skolebestyrelsen på Lilleåskolen - været i kontakt med Favrskov Byråd ad flere omgange, men har ikke direkte beskæftiget sig med lokalpolitik før. Det skal dog ikke afholde hende fra at blive en god udvalgsformand, mener Venstres leder i byrådet, Flemming Nørgaard.

- Jeg har selv siddet i børne- og skoleudvalget i nogle år, og Birgit har blandt andet hjulpet mig med at lave vores valgprogram på området. I det samarbejde har jeg kunnet fornemme, at hun har rigtig store kompetencer indenfor området, så jeg er slet ikke i tvivl om, at hun bliver en rigtig dygtig og kompetent formand, siger Flemming Nørgaard.

- Når jeg ser på lokalpolitik, så skal der ske noget, og jeg synes, at Venstre med denne konstituering har bevist, at vi godt tør gøre noget andet end det, vi plejer. Det, synes jeg blandt andet, at vi har gjort ved at gøre Birgit til formand, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce