Annonce
Randers

Nye bænke, stier og legeplads: 12 parker i Randers får en makeover

Den nye legeplads i parken har fået splinternye legeredskaber til stor glæde for de mange besøgende børn. Foto: Randers Kommune
Randers Kommune er i gang med at renovere byparker. Arbejdet omfatter renovering af stier, bænke, legeredskaber og affaldsspande.
Annonce

Randers: Altananlægget i Randers er én af de første parker, der har gennemgået en makeover og fået renoveret bænke og stier samt fået en splinterny legeplads.

Det var sundheds-, idræts- og kulturudvalget, der i april 2020 besluttede, at parkerne i Randers by skal renoveres. Gamle, men funktionelle bænke bliver malet og repareret, mens bænke, der er i for dårlig stand, smides ud og erstattes af nye bænke. Grus- og asfaltstier med huller får ny belægning, ligesom flere affaldsspande skal erstattes af nye og større affaldsspande, hvor det er nødvendigt.

- Parkerne i Randers er populære og bliver flittigt brugt af borgere i alle aldre hele året rundt. Det er derfor nødvendigt at renovere det nedslidte inventar og vedligeholde stierne, så borgerne har en positiv oplevelse, når de opholder sig og færdes i byens grønne oaser, siger Louise Høeg, formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Annonce

Nyt legeområde

I forbindelse med renoveringen af Altananlægget blev et par bygninger ved legepladsen malet, inventaret på toiletterne udskiftet og den gamle slidte legeplads erstattet af helt nye legeredskaber. Til stor glæde for en masse SFO-børn fra Forberedelsesskolen, der dagligt bruger området om eftermiddagen.

- Det har gjort en stor forskel, at bygningerne er blevet malet, og at der er kommet en ny legeplads. Inden renoveringen var der malet meget graffiti på bygningerne. Toiletterne var gamle og slidte, og det flød med affald. De nye tiltag har ændret området. Her er ingen graffiti og intet affald, der ligger og flyder. Børnene elsker de nye legeredskaber, så renoveringen har virkelig forandret området positivt, siger Thomas Malling-Jensen, som er SFO-leder på Forberedelsesskolen.

Annonce

Disse parker får makeover

Randers Kommune renoverer én park ad gangen. Den næste, der står for tur, er Skovbakken.


De nye tiltag har ændret området. Her er ingen graffiti og intet affald, der ligger og flyder. Børnene elsker de nye legeredskaber, så renoveringen har virkelig forandret området positivt.

Thomas Malling-Jensen, SFO-leder, Forberedelsesskolen


I de kommende år bliver også disse parker renoveret:

Tøjhushaven

Doktorparken

Vestparken

Rismølleparken

Tronholmen

Justesens Plæne

Gethers Parken

Kærsmindeparken

Tirsdalen

Grønt areal ved Randers Lystbådehavn.

Annonce
Annonce
Randers

Skolestart som vi kender den

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Sydvendte skråninger syd for Mariager danner grundlag for succesrigt vinsamarbejde

Annonce