Annonce
Læserbrev

Nye borgere er meget velkomne i Favrskov

Læserbrev: Favrskov Kommune konkurrerer mod Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs kommuner om at tiltrække navnlig de børnefamilier, der flytter fra Aarhus. Og vi får i Favrskov generelt ikke så stor en andel af boligvæksten, som vi kunne håbe på – selv om regeringen i sit udspil til udligningsreform synes at mene noget andet.

I Venstre vil vi gerne kunne byde flere nye borgere velkommen i alle dele af kommunen, og vi vil gerne vise dem de gode muligheder, der er for at kunne bosætte sig i for eksempel Hammel, Thorsø, Ulstrup og Laurbjerg. Vi ønsker et Favrskov i balance, og derfor er vi glade for, at det lykkedes os at få afsat midler i budgettet for 2019 og 2020 til markedsføring af særligt de dele af kommunen, hvor boligvæksten ikke indtræder pr. automatik. Vi er også rigtig glade for, at kommunale boliggrunde flere steder i kommunen nu er sat ned i pris, så vi også på den måde skaber et incitament til at flytte til kommunen.

Når børnefamilier skal vælge ny bolig i en anden kommune, ser de på, hvilke tilbud kommunen har. I Horsens, Silkeborg, Randers, Syddjurs og nu også i Skanderborg kommune tilbydes børnefamilierne tilskud til pasning af egne børn. Det gør vi ikke i Favrskov, uanset at efterspørgslen er den samme som i de nævnte kommuner. Venstre har foreslået, at vi gør det samme i Favrskov, men rød blok i Favrskov Byråd blokerer for ordningen.

Venstres mål er at gøre Favrskov til en børnevenlig kommune. Vi vil gerne kunne tilbyde børnefamilierne mindst samme vilkår som i nabokommunerne. Det handler både om at sikre familiers og børns trivsel – og samtidig skal vi sikre, at vi bliver en mere attraktiv kommune at flytte til. Det er en investering, som giver afkast på sigt. Både for familierne og os alle sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce