Annonce
Læserbrev

Nye borgere er meget velkomne i Favrskov

Læserbrev: Favrskov Kommune konkurrerer mod Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs kommuner om at tiltrække navnlig de børnefamilier, der flytter fra Aarhus. Og vi får i Favrskov generelt ikke så stor en andel af boligvæksten, som vi kunne håbe på – selv om regeringen i sit udspil til udligningsreform synes at mene noget andet.

I Venstre vil vi gerne kunne byde flere nye borgere velkommen i alle dele af kommunen, og vi vil gerne vise dem de gode muligheder, der er for at kunne bosætte sig i for eksempel Hammel, Thorsø, Ulstrup og Laurbjerg. Vi ønsker et Favrskov i balance, og derfor er vi glade for, at det lykkedes os at få afsat midler i budgettet for 2019 og 2020 til markedsføring af særligt de dele af kommunen, hvor boligvæksten ikke indtræder pr. automatik. Vi er også rigtig glade for, at kommunale boliggrunde flere steder i kommunen nu er sat ned i pris, så vi også på den måde skaber et incitament til at flytte til kommunen.

Når børnefamilier skal vælge ny bolig i en anden kommune, ser de på, hvilke tilbud kommunen har. I Horsens, Silkeborg, Randers, Syddjurs og nu også i Skanderborg kommune tilbydes børnefamilierne tilskud til pasning af egne børn. Det gør vi ikke i Favrskov, uanset at efterspørgslen er den samme som i de nævnte kommuner. Venstre har foreslået, at vi gør det samme i Favrskov, men rød blok i Favrskov Byråd blokerer for ordningen.

Venstres mål er at gøre Favrskov til en børnevenlig kommune. Vi vil gerne kunne tilbyde børnefamilierne mindst samme vilkår som i nabokommunerne. Det handler både om at sikre familiers og børns trivsel – og samtidig skal vi sikre, at vi bliver en mere attraktiv kommune at flytte til. Det er en investering, som giver afkast på sigt. Både for familierne og os alle sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce