Annonce
Østjylland

Nye borgerlige har fået styr på partiet

29-årige Benny Jensen blev valgt som formand for Nye Borgerlige i Favrskov ved en generalforsamling i januar. Privatfoto

Efter en noget svingende start på livet, har Nye Borgerlige i Favrskov Kommune fået ro på de interne linjer, og nu fokuserer formand Benny Jensen på at hverve nye medlemmer og reklamere for partiet i lokalområdet.

Favrskov: Var Nye Borgerlige i Favrskov Kommune et skib, ville selv de mest søstærke besætningsmedlemmer nok have tømt mavesækken ud over rælingen flere gange i løbet af de første måneder.

Det var nemlig noget af en urolig start, partiet fik, da først daværende formand og stifter af lokalafdelingen Kristian Mellergaard fra Hammel blev vippet af pinden på en ekstraordinær generalforsamling. Herefter overtog Ulrik Hermann fra Hadsten formandsrollen. Også han blev vejet og fundet for let, og på generalforsamlingen i januar blev Benny B. Jensen valgt som ny formand med opbakning fra Ulrik Hermann.

Derimod er Kristian Mellergaard fortid i partiet.

- Der var lidt problemer i starten. Der var nogle ting, som ikke blev gjort, som de skulle, og derfor måtte vi indkalde til ekstraordinær generalforsamling. Anderledes roligt var det, da jeg blev valgt til formand, fortæller Benny Jensen, der er 29 år og har en fortid i Dansk Folkeparti.

DF for røde

Den forholdsvis nye formand for lokalafdelingen er ikke bange for at afsløre, hvorfor han forlod Dansk Folkeparti.

- Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om den røde retning, partiet har taget, siger han og fortsætter:

- Det er ikke for at svine partiet til, jeg oplevede bare, at jo længere DF drejede mod Socialdemokratiet, des mindre kunne jeg forholde mig til partiet. Før i tiden kunne jeg leve med, at DF havde en rød økonomisk politik, da partiet støttede en borgerlig regering.

Hos Nye Borgerlige har Benny Jensen fundet det parti, der forener de ting, han synes er vigtige.

- Her har jeg den kombination af en borgerlig økonomisk politik, en stram udlændingepolitik og en EU-politik, som passer til mig, siger han.

I favrskovafdelingen af partiet er der små 20 medlemmer, men der kommer fra tid til anden nye til. Det er noget af det, lokalafdelingen bruger tid på.

Annonce

Nyt og spændende

- Vi repræsenterer partiet i lokalsamfundet, hvor vi er ude at informere om, hvem vi er. Derudover tager vi os af vores medlemmer, og så bruger vi en del tid på at hverve nye medlemmer til partiet, fortæller Benny Jensen.

Han fortæller desuden, at der er stor forskel på, hvordan der bliver taget imod partiet på dets charmeture.

- Men i Favrskov Kommune er folk generelt positive, synes jeg, lyder det fra formanden.

Partiet er stadig meget nyt, og derfor ser Benny Jensen også et spændende projekt i at være med til at bygge det op, ligesom han nyder, at partiet stadig profiterer af nyhedens interesse.

- Vores program er jo ikke helt fast endnu. Der kommer nye ting til, der er mere konkrete end tidligere. Derfor er vi spændende for offentligheden, og det synes jeg kun er godt, fortæller han.

Selv om han allerede som 29-årig kan kalde sig formand for en politisk lokalafdeling, har han ikke stålsatte planer om at skulle være borgmester i Favrskov eller fylde en af de 179 stole på Christiansborg.

- Det har jeg ikke taget nogen fast beslutning om endnu. Det afhænger jo også af, hvad der sker for mig og partiet i fremtiden, siger han på klingende politikersprog.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce