Annonce
Randers

Nye broer på plads over Viborgvej og Parkboulevarden

Den nye og højere bro over Viborgvej åbner for trafik på torsdag, men de hårdt prøvede beboere får lige en sidste snert af byggeplads-gener, når Viborgvej igen bliver lukket en lille uges tid i november, Foto: Martien Ries/Jakob Lerche Fotografi

Efter måneders arbejde er Banedanmark tæt på at være færdig med ombygning af to jernbanebroer i Randers. Begge åbner for trafik i denne uge.

RANDERS: Broerne over Viborgvej og Parkboulevarden i Randers er ved at være klar til den kommende elektrificering af jernbanen på langs af Jylland. Siden slutningen af januar har Banedanmark været i gang med at rive de gamle buebroer ned for at erstatte dem af nye broer i en højde, der giver plads til de kommende kørestrømsanlæg.

De gamle buebroer er fra henholdsvis 1938 og 1939 - og i deres nye skikkelser er de blevet hævet 1,4 meter. De to nye broer vil blive åbnet for trafik igen på torsdag, men beboerne på Viborgvej må finde sig i endnu en smule gener fra brobyggeriet, når vejen fra den 13. til den 19. november bliver lukket, så der kan lægges asfalt på de friske kørebaner.

Annonce

Vi er så langt, at vi kan åbne for trafikken, men vi mangler stadig at male striber, lukke de store byggepladser - og så skal vi have genetableret en fodboldbane, der har været anlægsarbejds-ramt

Banedanmark
Ligeledes er den nye og hævede bro over Parkboulevarden fra på torsdag igen åben for trafik. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi

Slut til maj 2019

Anlægsarbejdet er dog ikke helt færdigt, selvom trafikken igen får lov at krydse jernbanen. Banedanmark regner først med at sætte det sidste punktum for broerne i maj næste år.

- Vi er så langt, at vi kan åbne for trafikken, men vi mangler stadig at male striber, lukke de store byggepladser - og så skal vi have genetableret en fodboldbane, der har været anlægsarbejds-ramt. Ganske som planlagt, lyder det fra Banedanmark.

Arbejdet med at bygge broerne har i perioder stået på i døgndrift, og beboere ved byggerierne har ind i mellem måttet kæmpe for deres nattesøvn, når de tunge maskiner arbejdede om natten.

Et forhold, som Banedanmark både erkender og beklager:

- Vi vil gerne takke for tålmodigheden hos såvel bilister som naboer, der har været generet af arbejdet. Vi ved godt, at vores arbejde har støjet og skabt trafikale udfordringer, siger Steen Neuchs Vedel, der er anlægsdirektør i Banedanmark.

Forberedelser til den kommende elektrificering af den jyske jernbane er et omfattende projekt, og Banedanmark vil først have gjort hele strækningen fra Frederikshavn til Fredericia el-klar i 2026. Herefter er det op til DSB, hvornår de første el-tog kommer til at køre gennem Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];