Annonce
Mariagerfjord

Nye corona-retningslinjer for fødende

Arkivfoto: Nils Meilvang/Scanpix
Kvinder, der skal føde på en af regionens fødeafdelinger, skal ud fra et forsigtighedsprincip testes, hvis de har symptomer på covid-19, eksempelvis hvis de hoster, har ondt i halsen og feber.

Mariagerfjord: Corona har betydet store ændringer i samfundet, og det har også indflydelse på fødsler på hospitalerne i Region Nordjylland. Her bliver der nemlig taget nye forholdsregler ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

De nye regler omfatter test af gravide, forholdsregler for partnere, der er mistænkt eller diagnosticeret med covid-19 og hjemmefødsler.

Hvis partneren har symptomer eller er diagnosticeret med covid-19, er der ingen adgang. Den fødende må dog gerne tage en anden rask person pårørende med.

Annonce

Ingen hjælp til hjemmefødsler

Som følge af Sundheds- og Ældreministeriets nye bekendtgørelse vedrørende begrænsninger af rettigheder på sundhedsområdet nedlukkes hjemmefødsler midlertidigt i forbindelse med udruddet af coronavirus. Det betyder, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at få fødselshjælp i eget hjem.

- Det er en stor begivenhed, når man bliver forælder til et barn, og vi ønsker, at gravide og fødende skal have den bedst mulige oplevelse, når et barn kommer til verden. Men på grund af udbruddet af covid-19 er vi desværre nødt til at foretage en række ændringer inden for fødselsområdet, ligesom inden for andre områder i hospitalsvæsnet, og vi håber på forståelse for denne ekstraordinære situation, siger Thomas Larsen, lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland.

Ved spørgsmål kan gravide rette henvendelse til deres jordemodertilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce