Annonce
Mariagerfjord

Nye datoer for Festival of Europe

"Ændringer i kalenderen for medlemmerne af Europa Parlamentet i 2022 er årsagen til, at Festival of Europe er flyttet til 25. - 28. august", siger festivaldirektør Henrik Andersen. Arkivfoto: Frank Pedersen
Festival of Europe er rykket til 25. - 28. august for at kunne have deltagelse af politikere fra Europa Parlamentet.

Mariager: Planlægningen af Festival of Europe i 2022 er godt i gang, og hidtil har datoen 22. maj været sat til at være den store åbningsdag, hvor Europa skulle mødes i Mariager.

Blandt de, der allerede nu arbejdes på at få med på folkemødet som deltagere, er en lang række politikere fra Europa Parlamentet.

Langt det meste af året skal disse parlamentarikere møde fysisk op i parlamentet, der er dog seks uger - de såkaldte grønne uger - hvor medlemmerne er fritaget, så de har mulighed for at deltage i arrangementer og møder andre steder.

Annonce

I de seneste år har uge 20 været en af disse grønne uger, men sådan er det ikke i 2022. Da er det uge 21, der er grøn, hvilket pludselig stod lysende klar for festivaldirektør Henrik Andersen, da han fornylig talte med det socialdemokratiske medlem af Europa Parlamentet, Marianne Vind.

- Da det gik op for mig, opstod der et øjeblik helt uden vejrtrækning, fortæller Henrik Andersen med et smil.

Konsekvensen af EU’s flytten rundt på de grønne uger er, at Festival of Europe nu også har været nødt til at finde nye datoer for folkemødet og er landet på dagene 25. - 28. august 2022, der indgår i uge 34, den første grønne parlamentsuge efter sommerferien.

At det er blevet netop disse dage, er der ifølge Henrik Andersen flere årsager til. Først og fremmest har det drejet sig om at vælge et tidspunkt, hvor det europæiske folkemøde i Mariager ikke ligger for tæt på lignende arrangementer i Danmark som eksempelvis folkemødet på Bornholm.


Da det gik op for mig, opstod der et øjeblik helt uden vejrtrækning.

Henrik Andersen, festivaldirektør Festival of Europe


- Desuden har uge 34 den fordel, at det er den eneste grønne uge i Europa Parlamentet, der ligger helt fast mange år ud i fremtiden. Og da Festival of Europe skal blive en fast tradition, er det en stor fordel, at den altid ligger i den samme uge, siger Henrik Andersen.

Placeringen i august ser Henrik Andersen som et godt tidspunkt, da det betyder, at de der har interesse i at deltage i Festival of Europe er kommet tilbage fra sommerferien.

- Vi ved godt, at det er samtidig med Aarhus Festuge, men det er vores vurdering, at fordi Festival of Europe ikke har samme indhold som festugen, er det ikke den samme målgruppe, de to arrangementer appellerer til, så vi kommer ikke til at genere hinanden, siger Henrik Andersen.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Succesfuldt projekt for udsatte unge risikerer lukning: Fritidsjob er meget mere end penge på lommen

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Alarm 112

Kongeskibet Dannebrog i redningsaktion: Leder efter synkende kutter

Randers For abonnenter

Ud af komfortzonen og ind på arbejdsmarkedet: Fritidsjob giver masser af oplevelser og erfaring - få tips og tricks fra de unge

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Kultur sat på pause: Tak for tålmodigheden

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Annonce