Annonce
Mariagerfjord

Nye datoer for Festival of Europe

"Ændringer i kalenderen for medlemmerne af Europa Parlamentet i 2022 er årsagen til, at Festival of Europe er flyttet til 25. - 28. august", siger festivaldirektør Henrik Andersen. Arkivfoto: Frank Pedersen
Festival of Europe er rykket til 25. - 28. august for at kunne have deltagelse af politikere fra Europa Parlamentet.

Mariager: Planlægningen af Festival of Europe i 2022 er godt i gang, og hidtil har datoen 22. maj været sat til at være den store åbningsdag, hvor Europa skulle mødes i Mariager.

Blandt de, der allerede nu arbejdes på at få med på folkemødet som deltagere, er en lang række politikere fra Europa Parlamentet.

Langt det meste af året skal disse parlamentarikere møde fysisk op i parlamentet, der er dog seks uger - de såkaldte grønne uger - hvor medlemmerne er fritaget, så de har mulighed for at deltage i arrangementer og møder andre steder.

Annonce

I de seneste år har uge 20 været en af disse grønne uger, men sådan er det ikke i 2022. Da er det uge 21, der er grøn, hvilket pludselig stod lysende klar for festivaldirektør Henrik Andersen, da han fornylig talte med det socialdemokratiske medlem af Europa Parlamentet, Marianne Vind.

- Da det gik op for mig, opstod der et øjeblik helt uden vejrtrækning, fortæller Henrik Andersen med et smil.

Konsekvensen af EU’s flytten rundt på de grønne uger er, at Festival of Europe nu også har været nødt til at finde nye datoer for folkemødet og er landet på dagene 25. - 28. august 2022, der indgår i uge 34, den første grønne parlamentsuge efter sommerferien.

At det er blevet netop disse dage, er der ifølge Henrik Andersen flere årsager til. Først og fremmest har det drejet sig om at vælge et tidspunkt, hvor det europæiske folkemøde i Mariager ikke ligger for tæt på lignende arrangementer i Danmark som eksempelvis folkemødet på Bornholm.


Da det gik op for mig, opstod der et øjeblik helt uden vejrtrækning.

Henrik Andersen, festivaldirektør Festival of Europe


- Desuden har uge 34 den fordel, at det er den eneste grønne uge i Europa Parlamentet, der ligger helt fast mange år ud i fremtiden. Og da Festival of Europe skal blive en fast tradition, er det en stor fordel, at den altid ligger i den samme uge, siger Henrik Andersen.

Placeringen i august ser Henrik Andersen som et godt tidspunkt, da det betyder, at de der har interesse i at deltage i Festival of Europe er kommet tilbage fra sommerferien.

- Vi ved godt, at det er samtidig med Aarhus Festuge, men det er vores vurdering, at fordi Festival of Europe ikke har samme indhold som festugen, er det ikke den samme målgruppe, de to arrangementer appellerer til, så vi kommer ikke til at genere hinanden, siger Henrik Andersen.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce