Annonce
Randers

Nye ejere i Fresh Habits: Udvider med forretning nummer to i Aarhus

Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Den sunde take away fra Fresh Habits i Randers har potentiale til at blive en international succes. Det mener i hvert fald de nye ejere bag forretningen, som i første omgang udvider forretningen med en afdeling i Aarhus.

Randers: De har efterhånden længe været kendte ansigter bag disken i Fresh Habits.

Men fra og med 1. august kan vennerne Haydar Fawaz og Ali El Souki også bryste sig af titlerne som direktører i egen biks. Den dag overtager de og deres nye forretningspartner, Henrik Grønlund, nemlig ejerskabet af spisestedet i Træløberen på Østervold.

Aftalen er, at Haydar Fawaz og Ali El Souki, som hver kommer til at eje 40 procent af forretningen, får ansvaret for produktionen, mens Henrik Grønlund med sine 20 procent står for den administrative del.

- Jeg valgte at tage del i projektet, fordi de her to drenge har så meget drive og så store ambitioner med forretningen, at det kun kan blive godt, siger Henrik Grønlund.

Og at ambitionerne er tårnhøje, er der ingen tvivl om. Trekløveret har nemlig store drømme om at ekspandere, så Fresh Habits koncept med sund take away kan komme ud til endnu flere kunder og med tiden endda blive et internationalt kendt brand.

Rykker ind i Central Food Market

Første skridt på vejen mod international succes bliver taget med åbningen af en afdeling i Aarhus. Nærmere bekendt i Aarhus Central Food Market, som blandt aarhusianerne er kendt som et sted med street food i gourmetklassen.

- Faktisk er det lidt et tilfælde, at det lige bliver i Central Food Market, at vi udvider. En af deres folk var til et møde i Randers, og i den forbindelse kom hun forbi os og hentede noget mad. Dagen efter blev vi så ringet op af Central Food Market, som ville høre, om ikke de skulle holde en bod til side til os, siger Ali El Souki.

Og den forespørgsel skulle trekløveret ikke bruge lang tid på at overveje.

- Det er en mulighed, du sjældent får. Aarhus Streetfood havde for eksempel ikke været noget for os, men vi synes, at Central Food Market har en rigtig god placering lige op ad Strøget, ved siden af en biograf, lige over for en skole og i nærheden af et fitnesscenter, siger Haydar Fawaz, hvorefter Henrik Grønlund supplerer:

- Og så tror vi på, at vi med vores menu kan blive et godt supplement til det madudvalg, der er der i forvejen.

Annonce

Ny ret på menuen

Det er foreløbig planen, at den nye afdeling i Aarhus åbner 9. eller 10. august.

Med åbningen følger også nye tiltag, som skal sætte trioens præg på den forretning, der for tre år siden blev stiftet af Patrick Bach og Martin Halvorsen Nielsen.

Blandt andet skal der laves en ny hjemmeside, og så er det planen, at der skal en ny kødtype ind i menukortet som supplement til de eksisterende vegetar-, okse- og kyllingeretter.

- Vi synes, det kunne være rigtig lækkert at prøve at udvide vores menu med en fiskebowl. Så lige nu er vi i gang med at finde ud af, hvordan vi bedst kan sammensætte sådan en, siger Ali El Souki om retten, der forventes at blive introduceret i begge afdelinger af Fresh Habits lige op til Randers Festuges start.

Annonce

Kunderne er overvejende unge

På lidt længere sigt er planen, at konceptet Fresh Habits skal udbredes yderligere. Og i den sammenhæng kigger forretningens nye ejere blandt andet i retning af de større studiebyer i Danmark.

Det skyldes blandt andet, at 80 procent af Fresh Habits kunder i Randers er forholdsvis unge, lyder forklaringen.

- Fresh Habits er det bedste alternativ til al den junkfood, man ellers kan få rundt omkring, når det skal gå hurtigt. Det er pissesundt og rimelig billigt. Vi har blandt andet mange fitnessfolk og bodybuildere blandt vores kunder, fordi de kan gøre brug af vores kalorietæller på hjemmesiden. Og derfor giver det mening for os at søge hen, hvor de unge er, siger Haydar Fawaz.

Men det danske marked er ikke nok for trekløveret. Derfor indgår det også i deres forretningsplan, at konceptet skal være tilgængeligt for kunderne i flere større skandinaviske byer allerede inden for de næste fem år.

- Men uanset hvor langt ud vi når med vores koncept, så vil forretningen i Randers altid være vores base. Det er dér, vi udvikler og afprøver nye sider af konceptet, inden vi fører det videre ud til de andre afdelinger, siger Henrik Grønlund.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Danmark

Valget er hans: Manden med den sorte hat er bekymret over klimaforandringer

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce