Annonce
Randers

Nye ejere på Langå Kro løfter sløret for fremtidsplanerne: Der skal blandt andet være lejligheder

Langå Kro er solgt til en lokal borger. Her skal der blandt andet indrettes lejligheder, mens der også er mulighed for kro, vinbar eller andet i den tidligere krostue. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Tre lokale har overtaget Langå Kro. De har planer om at sætte bygningerne i stand og bruge dem til forskellige formål. Gerne i samarbejde med byens borgere. Et møde skal afklare, om der er basis for at fortsætte med planerne om et lokalt samlingssted.

Langå: Carsten Pedersen, der er lokal Langå-borger, har købt Langå Kro. Overtagelsen er sket pr. 1. marts, og sammen med to andre lokale beboere i byen går han nu i gang med at realisere planerne for bygningerne i Bredgade, der har stået tomme i et stykke tid.

- Meningen er, at det hele skal sættes i stand i løbet af de næste to-tre år. Men der er lang vej igen, siger Carsten Pedersen, der har været tilbageholdende med at melde ud om købet, fordi mange ting skulle være på plads, inden kontrakten kunne endeligt underskrives.

Men 1. marts fik han nøglerne til de mange kvadratmeter.

Der skal laves lejligheder i den del af bygningerne, hvor der tidligere var diskotek og hotelværelser.

- Der er mangel på lejeboliger i Langå, siger Carsten Pedersen, der forventer, at der kan laves fem eller seks lejligheder.

- Nu er det gået på plads med godkendelserne, siger han.

De seneste måneder er gået med at undersøge bygningerne og få lavet ingeniør-beregninger af, hvad der skal til for at få dem bragt i god stand. Der er udfordringer med både el, vvs og varme-installationerne i det store, gamle hus.

Den del af kroen, der er indrettet som krostue og festsal, kan bruges til meget forskelligt.

Vi er meget åbne overfor gode forslag og ideer.

Carsten Pedersen, ejer af Langå Kro

Til gavn for byen

- Vi er meget åbne overfor gode forslag og ideer, siger Carsten Pedersen.

Kro, vinbar, sandwichbar eller noget helt andet - det afhænger af, hvilke ønsker der er.

Planen er at leje lokalerne ud så hurtigt som muligt. De skal sættes i stand i samråd med den eller de personer, der lejer stedet, så det bliver i overensstemmelse med anvendelsen og de behov, den nye lejer har.

- Det skal nok blive supergodt og til gavn for byen. Vi vil skabe noget i samarbejde med lejeren, og lytter gerne til gode forslag.

Carsten Pedersen har købt Langå Kro af Peder Rosbjerg, Bjerringbro. Han erhvervede kroen i sommeren 2019 i forbindelse med en større ejendomshandel, efter at kroen kort tid forinden var blevet solgt på tvangsauktion.

I september gik en lokal initiativgruppe, "Kro, Håb og Kærlighed", i gang med at skaffe penge til at købe Langå Kro, og de fik tilsagn fra byens borgere om 500.000 kroner til formålet. Men i december kom meddelelsen om, at kroen var solgt til anden side - uden at Peder Rosbjerg dog kunne oplyse, hvem køberne var.

Annonce

Tæppet revet væk

Esthar Rose Bødskov Hansen er en af de Langå-borgere, der sidste år kæmpede for at skaffe midler til at købe Langå Kro. Visionen var at skabe et samlingssted, ejet og drevet af byens indbyggere. Men initiativgruppen ”Kro, Håb og Kærlighed” blev slået på målstregen, da de i december fik at vide, at kroen var solgt til anden side. - Tæppet blev revet væk under projektet, siger Esthar Rose Bødskov Hansen, der nu er spændt på, hvad de nye ejere vil med krostuen, bodegaen, festsalen og hotellet. Foreløbig er initiativgruppen blevet inviteret til et møde med den nye ejer.

- Drømmen består, da energien og lysten jo er i byen, så lad os se, hvad fremtiden bringer med kroen nu. Interessen for projektet var jo båret af mange gode værdier, som byens borgere kunne se sig selv i, og derfor blev det både støttet af private og erhvervsdrivende kræfter, og derudover var det almennyttige aspekt med til at gøre yderligere fondsmidler relevante at søge, siger Esthar Rose Bødskov Hansen. Hun ærgrer sig over, at byen har gået i uvished i så lang tid. - Jeg forholder mig foreløbig afventende. Visionen var jo at lave en folke-ejet kro som et fælles projekt. Det skulle ikke være en business, men noget der kunne løbe rundt og hvile i sig selv, siger Esthar Rose Bødskov Hansen.

Esthar Rose Bødskov Hansen og Kristoffer Lindbergh var to af folkene bag "Kro, Håb og Kærlighed", som drømte om at købe kroen og lave den til et lokalt samlingssted. Nu er Esthar Rose Bødskov Hansen spændt på, hvad de nye ejere vil med bygningerne. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Erhverv

Corona bragte virksomheds nybyggeri i fare - hjælp fra myndighederne fik projektet på sporet i tide

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Annonce