Annonce
Østjylland

Nye folk indtager Lone Hindøs tunge poster: Socialdemokratiet sætter retning mod næste års byrådsvalg

Her er de nye ansigter, der overtager Lone Hindøs poster efter, at Hindø besluttede at trække sig i oktober på grund af en kronisk hjertelidelse og corona-situationen. Peter Udengaard (tv), Anette Poulsen og Anders Winnerskjold. Foto: Aarhus Kommune
I starten af oktober valgte Lone Hindø at trække sig fra tre indflydelsesrige poster, da en kronisk hjertelidelse og corona-epidemien har hindret hende i at holde fysiske møder. Anders Winnerskjold, Anette Poulsen og Peter Udengaard overtager hendes poster. Ifølge den ny gruppeformand er der nu sat et stærkt hold i forbindelse med byrådsvalget i november 2021.

AARHUS: Socialdemokratiet i Aarhus har sat navne på de poster, som byrådsmedlem Lone Hindø trak sig fra i starten af oktober.

Det skete tirsdag sidst på eftermiddagen, da partiets byrådsgruppe var samlet til møde.

Samlet set skulle der findes nye navne til tre poster, som Lone Hindø har haft i denne byrådsperiode. Det gjaldt formandsposten i udvalget for sundhed og omsorg, gruppeformandsposten i Socialdemokratiet og sidst et medlemskab af magistraten.

Annonce

Ny gruppeformand for Socialdemokratiet bliver Anette Poulsen, der kommer til at få et tæt samarbejde med borgmester Jacob Bundsgaard og nyt medlem af magistraten, Anders Winnerskjold, om at lægge linjen frem mod det kommende kommunalvalg næste år.

- Jeg er ikke længere på arbejdsmarkedet, og har derfor tiden til at dyrke det politiske og følge sagerne til dørs. Det bliver spændende at være med til at sætte retningen i forhold til det kommende valg, siger Anette Poulsen, der er forhenværende områdechef og uddannet sygeplejerske.

- Nogle vil måske spørge, hvorfor det ikke var mig, der fik posten i udvalget for sundhed og omsorg. Men det er kun to år siden, jeg stoppede, så jeg synes det ligger for tæt på, siger hun.

Skal spille hinanden gode

Det nye medlem af magistraten bliver altså Anders Winnerskjold.

- Anders Winnerskjold har gjort det rigtig godt som politisk ordfører, han er også med, når vi forhandler budget, og han er dygtig til at sætte linjen indenfor det politiske, siger Anette Poulsen.


Jeg overtager noget, der bare kører. Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Lone Hindø, og hun har gjort et stort stykke arbejde.

Anette Poulsen


Efter 10 år i Aarhus Byråd tager Peter Udengaard stor politisk erfaring med sig, når han overtager posten som formand i udvalget for sundhed og omsorg.

- Peter Udengaard har tidligere været medlem af udvalget, så på den måde er han tæt på området og ved rigtig meget om det. Vi synes, vi har fået sat et stærkt hold, vi har mange gode kompetencer i gruppen, og skal spille hinanden gode frem mod det kommende kommunalvalg, siger den nye gruppeformand.

Udover de tre poster, Lone Hindø forlod, blev der flyttet rundt på endnu en plads.

Louise Lindskrog går på orlov, og derfor overtager Steen Bording Andersen pladsen i Teknisk Udvalg.

Den nye gruppeformand takker Lone Hindø for et stort arbejde.

- Jeg overtager noget, der bare kører. Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Lone Hindø, og hun har gjort et stort stykke arbejde.

Annonce

Kronisk hjertelidelse og corona

Det var kombinationen af en hjertelidelse og corona-epidemi, der tvang Lone Hindø væk fra posterne, og hun har siden marts været i selvisolation på grund af corona-epidemien uden mulighed for at holde fysiske møder.

Derfor tog Lone Hindø konsekvensen og forlod de indflydelsesrige poster i blandt andet udvalget for sundhed og omsorg, hvor hun som formand har været en markant profil i debatten om omsorgssvigt og mangel på varme hænder i ældreplejen i Aarhus.

Lone Hindø vil i resten af byrådsperioden fortsætte som menigt medlem af Aarhus Byråd, men ved byrådsvalget i november næste år kommer hun ikke til at optræde på stemmesedlen. Den 72-årige politiker har besluttet, at det ikke giver mening at genopstille.

Ved tirsdagens møde i Socialdemokratiet fik Lone Hindø to politiske hverv, som hun skal beklæde i resten af byrådsperioden. Det gælder poster som menigt medlem i både social- og beskæftigelsesudvalget og kulturudvalget.

- Det er svært for mig at sige farvel til arbejdet med blandt andet ældreområdet i udvalget for sundhed og omsorg. Men jeg er meget tilfreds med de to poster, som jeg nu skal udfylde i resten af byrådsperioden. Jeg har en fortid som kulturrådkvinde, så det bliver dejligt igen at arbejde med det område, siger Lone Hindø, der også vil engagere sig yderligere i det organisatoriske arbejde i Socialdemokratiet.

Konkret betyder rokaden at:

- Anette Poulsen tiltræder posten som gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe samt bliver formand for Udvalget for besættelse af udvalg. Samtidig afgiver hun posten som næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

- Anders Winnerskjold udpeges til medlem af Magistraten.

- Steen Bording Andersen udpeges til medlem af Teknisk Udvalg. Samtidig afgiver han udvalgsposten i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

- Peder Udengaard udpeges til formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget. Samtidig afgiver han udvalgsposten i Kulturudvalget.

- Louise Lindskrog afgiver udvalgsposten i Teknisk Udvalg.

- Lone Hindø udpeges til medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget samt Kulturudvalget. Hun afgiver samtidig gruppeformandsposten, medlemskabet af Magistraten, posten som formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget samt posten som formand for Udvalget for besættelse af udvalg.

- Hüseyin Arac udpeges til næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget. Samtidig afgiver han posten som medlem af KL’s Børne- og Undervisningsudvalg.

- Ali Nuur udpeges til posten som medlem af KL’s Børne- og Undervisningsudvalg.

- Ango Winther indtræder i gruppebestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce