Annonce
Erhverv

Nye fund af virus giver aktiehop til maskeproducenter i Kina

str/Ritzau Scanpix
Ansigtsmasker og medicinproducenter stiger i værdi efter yderligere fund af ny virus i Kina.
Annonce

Fundet af over 130 nye tilfælde af lungebetændelse som følge af en ny virus i Kina har fået aktierne på producenter af ansigtsmasker og medicin i landet til at stige markant, rapporterer det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Selskabernes markedsværdi voksede, da sundhedsmyndighederne i Wuhan mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyste, at der er fundet 136 nye tilfælde i byen Wuhan.

Derudover er der fundet tre tilfælde andre steder i landet.

Det nye virus er et corona-virus og det menes at være i familie med virusset sars, der kostede næsten 650 mennesker livet i Kina og Hongkong mellem 2002 og 2003.

De nye oplysninger fik aktiekursen hos Tianjin Teda og Shanghai Dragon, der ifølge CNBC begge producerer ansigtsmasker, til at stige med henholdsvis ni og ti procent.

Selv om de kinesiske myndigheder erklærede, at situationen var under kontrol, bankede kursen også i vejret for en række medicinalproducenter.

CNBC peger på de tre medicinalproducenter Jiangsu Sihuan Bioengineering, Shandong Lukang Pharmaceutical og Shenzhen Neptunus Bioengineering som eksempler. Deres kurs er oppe med omkring ti procent ifølge CNBC.

Modsat har nyhederne ifølge Bloomberg været alvorlige nok til også at gøre indtryk i andre dele af det kinesiske erhvervsliv.

Hos aktionærer hos luftfartsselskaberne er det ifølge Bloomberg frygt for, at mulige passagerer udskyder eller dropper rejser.

Det har kostet de to kinesiske flyselskaber China Southern Airlines og China Eastern Airlines på aktiemarkederne. De er blev begge sendt ned med henholdsvis 2,6 og 3,1 procent, skriver Bloomberg.

Også sociale aktiviteter i Kina ser ud til at frygte for, at virusnyhederne kan lægge en dæmper på lysten til at gå ud.

Udbruddet har ifølge Bloomberg udløst frygt for, at kineserne holder sig fra større menneskemængder.

Det koster hos filmproducenter og biograferne. Hengdian Entertainment og Wanda Film faldt 10 procent, mens China Film Company faldt 7,6 procent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce