Annonce
Navne

Nye initiativer i hastig rækkefølge

Allan Wiinberg er hurtigt ude med nye tilbud i De Fem Sogne. Foto: Anne Myrup Pedersen
Kirke- og kulturmedarbejder Allan Wiinberg i De Fem Sogne tilbyder aktiviteter for alle aldre.

Den nye kirke- og kulturmedarbejder i De Fem Sogne, hvilket vil sige Hornbæk, Tånum, Kousted, Råsted og Borup, Allan Wiinberg, er hurtigt ude med en hel stribe nye tilbud, og det er tilmed aktiviteter for alle aldre.

"Livsfortællinger for seniorer" er overskriften på en aktivitet, der vil komme til at foregå i mødelokalet i Borup Præstegård over tre formiddage i oktober, november og december.

Idéen fik Allan Wiinberg, da han tidligere i år som led i sin uddannelse var i praktik i Søndermarkskirken i Viborg. Her blev der orienteret om et initiativ, der hed "Fortæl for livet", og det er konceptet herfra, Allan Wiinberg har videreudviklet.

- Idéen er, at ældre mennesker skal komme og erindre sammen, forklarer Allan Wiinberg.

Målgruppen kan groft sagt være 60 plus, og enhver er velkommen, ikke alene beboere i De Fem Sogne, men også alle andre. Det er gratis at deltage, men da der er begrænset plads, skal man tilmelde sig. Det kan være til et enkelt af arrangementerne eller til dem alle tre.

Barndom og ungdom

Temaet for det første møde er barndom og ungdom. Mødet holdes mandag 21. oktober fra klokken 10 til 12.

Derefter følger temaet voksen- og seniorliv mandag 18. november, og temaet for mødet mandag 16. december er naturligt nok juleminder.

Allan Wiinberg selv sidder hver gang for enden af mødebordet og vil sørge for, at fortællingerne kommer frem. I forbindelse med møderne serveres kaffe med brød, og deltagelse er gratis.

Allan Wiinberg er spændt på, om initiativet vil blive positivt mødt og er i givet fald parat til at genoptage møderne i det nye år.

Selv mener Allan Wiinberg, at der er et behov hos mange ældre for at komme og fortælle om deres oplevelser og høre om andres.

Åbne kirker

Et andet initiativ fra Allan Wiinberg lanceres efter nytår og har overskriften "Formiddag i kirken".

Her er oplægget, at fire af de fem kirker i sognene, det vil sige Tånum, Kousted, Råsted og Borup, på skift holdes åbne en gang om måneden til et arrangement af skønnet en times varighed. Initiativet omfatter således ikke Hornbæk Kirke.

Allan Wiinberg vil være til stede hver gang og stå for enten en kort andagt, læse et stykke tekst eller måske læse noget op fra avisen, hvorefter der er kaffe og småkager i de respektive våbenhuse.

- Ganske ukompliceret, fremhæver Allan Wiinberg. Her kan interesserede bare møde op, der kræves ikke tilmelding. Orientering om tidspunkterne vil blive sat op på de fire kirkers informationstavler. Også her er det gratis at være med.

Allan Wiinberg ser det som et naturligt led i sit arbejde som kirke- og kulturmedarbejder at holde kirken åben. Det er tanken, at "Formiddag i kirken" skal løbe som et forsøg over tre måneder.

Noget for børn

Men der er også et nyt tilbud til børn fra kirke- og kulturmedarbejderen, nemlig aktiviteten "Jagten på Noas ark". Den foregår i skolernes efterårsferie mandag 14. oktober og er henlagt til Hornbæk Kirke og sognegården.

Skattejagten er både for børn og deres forældre. Skattekortene udleveres på stedet, og aktiviteten varer en lille halv time. Der er gratis kaffe til forældrene og saftevand til børnene.

"Jagten på Noas ark" gennemføres i samarbejde med Randers Regnskov, så alle deltagende børn under 12 år får en gratis billet til Regnskoven - De nul til to-årige behøver ikke billet.

Vil man være med ved "Livsfortællinger for seniorer" og skattejagten, melder man sig til kirke- og kulturmedarbejderen.

Allan Wiinberg tiltrådte sin stilling 15. august. Han har sin base i Hornbæk Sognegård.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce