Annonce
Randers

Nye konfirmationsdatoer meldt ud: - Det har været et kæmpe puslespil

Det bliver ikke før på den anden side af sommerferien, at man kan se konfirmander i kirkerne i Randers Kommune. Foto: Morten Pape
Tirsdag middag blev der meldt nye datoer ud for de aflyste konfirmationer, og de var ventet med spænding af mange.
Annonce

Randers: Tirsdag klokken 12 var et tidspunkt, der var længe ventet for mange. Her blev det nemlig, i de to randrusianske provstier, nordre og søndre, meldt ud, hvornår de aflyste konfirmationer kommer til at ligge i stedet.

I stedet for konfirmation, der falder sammen med bøgetræernes og anemonernes udspringen, bliver der i stedet tale om sensommer-konfirmationer. Det bliver nemlig fra midt i august og frem til oktober, at kirkerne i Randers bliver fyldte af unge mennesker og deres familier.

- Det er en lokal beslutning, hvornår man vil lægge konfirmationerne, og da det blev meldt ud i sidste uge, at de blev aflyst i foråret, besluttede vi, at der skulle meldes nye datoer ud hurtigst muligt, og at det skulle være en fælles udmelding for alle kirkerne i de to provstier, som vi plejer, siger Birgith Nørlund Jensen, der er provst i Randers Søndre Provsti.

Annonce

Lidt af et puslespil

Normalt meldes konfirmationsdatoerne ud i februar, og der meldes datoer ud for to år frem i tiden, så der er god tid til at sikre sig et festlokale, hvis man ikke har plads eller lyst til at holde festen derhjemme.

Og netop besværet med at skaffe et nyt lokale til festen har været en af de bekymringer, som forældrene til de kommende konfirmander har stået med, og den bekymring kan Birgith Nørlund Jensen sagtens forstå.

- Det har været følsomt, at planene er blevet ændret med så kort varsel, og vi har fået en del henvendelser fra forældrene, så derfor har vi også gerne villet melde nye datoer ud hurtigst muligt, siger hun.

Det er dog ikke bare lige sådan at melde nye datoer ud, for der er i omegnen af 90 konfirmationer i de to provstier, der tilsammen dækker 54 sogne.

- Det er i forvejen et kæmpe puslespil, blandt andet fordi Randers har mange store skoler og privatskoler, og der er konfirmationer på tværs af skolerne, så det har været noget af et arbejde, men alle sogne var med på, at vi skulle have datoerne på plads hurtigst muligt, siger Birgith Nørlund Jensen.

Annonce

Optimistisk med juni

I den nye konfirmationsperiode bliver der både taget lørdage og søndage i brug for at sikre, at alle konfirmationer ikke falder oven i hinanden.

- Der skal sikres en vis spredning, og vi har ikke de skæve helligdage som i foråret, siger Birgith Nørlund Jensen.

Beskeden om at udskyde forårets konfirmationer kom fra Kirkeministeriet og biskopperne. 17. marts kom det frem, at konfirmationer til og med påsken blev udskudt, men allerede dagen efter blev perioden forlænget med halvanden måned frem til efter pinse.

Det betyder, at der er mulighed for at placere konfirmationer i juni måned, men det har man i de to randrusianske provstier ikke turdet binde an med.

- Det ville ville være meget optimistisk. Det kan godt lade sig gøre i teorien, men vi synes ikke, det er realistisk, siger Birgith Nørlund Jensen.

Alle konfirmander og deres forældre fik i sidste uge besked om, at de ville få besked tirsdag middag på den måde, som de plejer at kommunikere med deres præst på.

- Det er de enkelte kirkers ansvar at give besked. Nogle har skrevet på skoleportalerne, andre på hjemmesider eller Facebook. Nogle præster har også ringet rundt til konfirmanderne og givet besked, siger provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fortid i den tyske Bundesliga: Cimbria skriver med amerikansk førsteprioritet

Annonce