Annonce
Randers

Nye musikalske venner

Byens musikalsk puls samles bl.a. i dette hjørne af PM-galleriet, hvor booker Jørgen Holmegaard, musikchef Mikael Qvist Rørsted og galleriejer Peter Møller giver en Jan Agerbo-skulptur nyt ståsted. Foto. Lars Rasborg

Turbinen sætter kursen mod lokale spillesteder. For nu skal musikken i Randers spille sammen. Første step er tre koncerter i farvehandel og galleri PM Kunst. Men nye alliancer er i støbeskeen.

Mens Randers Kommune går og venter på at blive udpeget til regionalt spillested. Og mens Turbinen på Værket frem til august 2016 får den helt store make over, er nye alliancer på den lokale musikscene indgået. Og flere vil følge efter.

Annonce

Det garanterer musik- og teaterhuschef Mikael Qvist Rørsted, der netop har indgået samarbejde med Peter Møller, der driver farvehandel og galleri PM Kunst i Vester Kirke Stræde.

Tre lørdage i november omdannes galleriet til musikscene med Nive Nielsen & The Deer Children samt Favela og Staphanie Maria, Nanni og Steven Frederiksen på plakaten. Små, tætte koncerter i autentiske omgivelser med plads til omkring 80 mennesker. Og med en starttid kl. 14, når butikkerne lukker.

»Tanken er, at folk kan slå et smut ind omkring og lytte til lidt god musik, når de er færdig med deres indkøb,« siger Peter Møller, der var hurtig til at slå til, da han fik en henvendelse fra Turbinen om at være musikalsk legekammerat.

»Måske kan de tre koncerter inspirere mig til at lave flere koncerter med tiden. Et frø er i hvert fald blevet sået,« understreger Peter Møller, der i Randers Ugen afprøvede et andet koncept, hvor galleriet var indrettet til pop-up restaurant.

Samarbejdet mellem de to parter betyder, at Turbinen betaler musikken, mens Møller lægger hus til og står for alt det praktiske omkring arrangementerne.

»De næste mange måneder kan vi ikke arrangere musik i Turbinen. Til gengæld kan vi udvikle vores ide om at knytte forbindelser til musikscenen i Randers, hvor vi kan hjælpe med det økonomiske« siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der også ser dette her som en start på det arbejde, som titlen som regionalt spillested kræver. For det kræver nemlig forbindelse til det eksisterende miljø og forpligtelsen til at få musikken til at spille sammen.

Rørsted understreger, at det ikke er Turbinen, der rykker ud og arrangerer koncerter.

»Det sker i et samarbejde, hvor i dette her tilfælde Peter Møller står som arrangør af de tre koncerter,« siger musikchefen, der varsler flere af slagsen.

»Vi vil gerne ud i alternative rammer samtidig med, at vi kører Turbinen og Værkets andre scener. Det ene udelukker ikke det andet. Og jeg er også sikker på, at fokus på de små scener genererer endnu mere interesse for musik til glæde for alle,« siger Mikael Rørsted, der også har etableret samarbejde med T-music Remisen, der elsker bluesmusik og med to unge kulturskabere, der har stiftet non-profitorganisationen ETIAM.

»Her arbejdes der på en koncertrække med en ung musikprofil. Koncerterne kommer til at foregå i lokaler, der ikke normalt anvendes til koncerter, og da slet ikke til punk og ska,« siger Jørgen Holmegaard, der har en fortid som booker på Café von Hatten.

For nylig kom han i praktik på Værket, hvor man kan drage nytte af hans store og brede viden om de rytmiske potentialer, lokalt som nationalt.

Men også jazz- og folk-scenen og andre musikscener indbydes til samarbejde, hvor Værket kan være behjælpelig med eksponering og økonomi, takket være ordningen med honorarstøtte.

»Det handler om at udvikle de muligheder, vi har. Give folk gode oplevelser. Møde musik, der ellers ikke ville være kommet til byen. Og at være med til at hjælpe den musik til scenen, som måske hidtil kun har været kendt i en snæver kreds,« siger Mikael Qvist Rørsted om det nye samarbejde omkring byens musikalske puls.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers HK For abonnenter

Reportage, reaktioner og billedserie: Randers HK-talenter kom i kløerne på Ronni Boy

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce