Annonce
Randers

Nye og nemme boliger rives væk i Randers

<p>En af de kommende otte lejligheder er allerede solgt, selv om priserne kun er løst fastsat i projektet i den gamle gymnastiksal på Søren Møllers Gades Skole, fortæller Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen Randers. Foto: Pernille Bering</p>

Inden de nye hjem står færdigbygget, er de solgt eller lejet ud, og flere steder er der ventelister, lyder det fra flere ejendomsmæglere i Randers.

I takt med at solen får mere magt, springer folks købe- og lejelyst til nye boliger ud. Inden for det seneste halve år er der for alvor kommet gang i dele af boligsalget i Randers.
Annonce
På blot fem uger blev de 13 rækkehuse udsolgt på Kælkebakken i Stevnstrup. Foto: Pernille Bering
Rigtigt populært er energivenligt nybyggeri med meget lidt vedligehold, lejligheder midt i byen og mindre standardhuse med lille have og carport, viser en rundringning til tre af byens ejendomsmæglere.
Den gamle gymnastiksal i Søren Møllers Gades Skole bygges om på fulde drøn. Foto: Pernille Bering
Som for eksempel de 13 rækkehuse på Kælkebakken i Stevnstrup, der blev solgt på bare fem uger. 102 kvadratmeter med carport og redskabsrum og en lille terrasse. Ejerne flyttede ind før jul og kan glæde sig til første års varmeregning, der ikke skulle nå op over de 5000 kroner.
Sådan er rækkehusene på Snerlevej i Stevnstrup tænkt. Fire af de 14 er allerede solgt. 3d-illustration: Nybolig Bjørn og Ankersen Randers
»Det tiltaler en blandet flok. Den ældste køber af rækkehus i Stevnstrup er 91 år, og den yngste 25 år,« siger ejendomsmægler Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen Randers.
Soklerne til de 14 rækkehuse i Stevnstrup er endnu ikke helt færdigstøbt og køberne sværmer allerede. Foto: Pernille Bering
Successen blev straks jagtet af samme bygherre, Stig Rasmussen, og 14 nye rækkehuse er planlagt på Snerlevej i Stevnstrup. Her er fire af husene allerede solgt, inden soklerne er færdigstøbt, oplyser ejendomsmægler Christian Bjørn.

Gymnasiksal bygges om

Nybolig har også stor succes med ombygningen af Søren Møller Gades Skole, hvor de 12 citylejligheder i etape et i Vognmandsgade forlængst er udsolgt, sidste ejer flyttede ind 1. april i år.
Etape to er begyndt i skolens gamle gymnastiksal, og bygherren Ole Gundersen fra Stoholm har travlt med at skabe otte nye lejligheder i den gamle skal. Indtil videre er priserne kun løst fastsat, men alligevel er den første lejlighed allerede solgt.
Senere skal der tages fat på selve skolen, men hvornår det bliver, har Ole Gundersen end ikke et bud på. Han tager en ting ad gangen, siger han.
»Når vi taler lejligheder, så hitter altan og elevator og at det praktiske omkring at have bil kan løses,« siger Christian Bjørn, der også nævner, at alle 54 nybyggede lejligheder i Falbeparken er lejet ud. Første etape på 22 boliger var fuldt udlejet et par måneder efter sidste lejlighed stod klar, og i etape to med 32 boliger, var alt meldt optaget, inden den sidste lejlighed var færdig.

Sælger stykvis

Ejendomsmægler John Frandsen, indehaver af ejendomsfirmaet af samme navn, er også optimistisk i denne tid.
»Der er et kæmpe efterslæb på boligbyggeriet. Vi mangler boliger. Vi skal nok sælge dem, bare bygherrerne vil bygge dem,« siger han, og det har han sagt før.
»Det har ikke ændret sig. Tværtimod,« siger han og giver byggeriet af standardhuse på Trelleborgs Allé og Fyrkat Allé i nordvestbyen som eksempel. Her bygger entreprenør Gjøl husene på op til 120 kvadratmeter, som Frandsen så sælger stykvis.
»Dem sælger vi, som de bliver færdigbygget til. Der er solgt 20 nu, og der skal bygges 70 i alt, og der er folk på venteliste,« siger han.
»Husene er med en lille have, carport og nemme at holde. Vi sælger til både unge førstegangskøbere og til ældre mennesker,« siger John Frandsen, der i øvrigt også peger på, at den nye udstykning i det sydlige Randers, ved Munkdrup, efter hans mening, bør blive en succes.

Grunde i Auning

Hos Home har ejendomsmægler Peder Jakobsen ikke projekter med mindre og prisvenlige nybyggede boliger på programmet. Men han er ret godt med på salg af grunde i Auning, lige bag Gl. Estrup, fortæller han. Her sælger Home grunde for en privat udstykker.
»Til gengæld går det ikke så godt med salg af lejligheder i vandtårnet og på Hotel Kongens Ege. Det står ret stille,« konkluderer han.
Reklameskiltet på Amtmandsboligens græsplæne, der har gjort opmærksom på vandtårnsprojektet, blev forleden pillet ned, men det er ikke ensbetydende med, at ideen er skrinlagt.
Der er ind imellem nogle interesserede, der henvender sig, siger Jakobsen.
»Men det er svært, når der skal sælges et vist antal lejligheder, før projektet kan skydes i gang. Folk vil gerne have noget, de kan gå ind i og se på. Og så må vi konstatere, at Randers altså bare ikke er Aarhus,« siger Peder Jakobsen om de anderledes, eksklusive og avantgarde-prægede lejligheder.
»Dét, der går godt i byen, er jo også de boliger, der ligger i prisklassen 1,5 til to millioner kroner. Altså ikke de helt dyre. Og der er stadig mange udstykninger, der stadig ligger hen, så det er ikke alle steder, det boomer lige meget, vil jeg sige,« siger Peder Jakobsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammem - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce