Annonce
Randers

Nye opholdsrum på vej i Bredgade

Der opstilles siddemøbler og plantekasser tre steder i Bredgade: Ved kroen, Kirkens Korshær og golfbutikken. Skitse: Randers Kommune

Byrådet har sagt ja til de permanente tiltag i Vores Bredgade, og anlægsarbejdet går nu i gang.

Langå: Efter tre år med forskellige midlertidige tiltag i Langås hovedgade bliver de planlagte permanente tiltag i forsøgsprojektet Vores Bredgade nu realiseret. På sit møde den 8. oktober godkendte Randers Byråd således det skitseprojekt, der blev sendt i høring i forsommeren.

Vores Bredgade projektet, der har et samlet budget på 4,5 millioner statslige kroner, har gennem aktiviteter og nye tiltag skullet forskønne og skabe liv i Langås hovedgade. De midlertidige tiltag har blandt andet vist sig som mere grønt i Bredgade i form af blomsterkummer på gaden, en lille "skov" af grantræer og store plantebede.

Der er afsat 1,5 millioner kroner til det permanente tiltag, der omfatter opholdsmøbler, plantekasser og nye træer.

Der indrettes nye opholdsrum her for enden af Bakkevej - et mindre område foran golfbutikken og et større foran Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Skitse: Randers Kommune.

Nye byrum

Undervejs i processen har der været afholdt borgermøde og arbejdsgruppemøder, og der er desuden gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt byens borgere. På baggrund af de indhentede erfaringer og i samarbejde med arbejdsgruppen udarbejdede Randers Kommunes Planafdeling et skitseforslag, som har været i høring, og som nu er vedtaget politisk.

Det indebærer, at der indrettes af tre nye byrum i Bredgade: Et ved Langå Kro og et på hver side af Bakkevej: Ved golfbutikken og ved Kirkens Korshær. Her kommer der ny belægning, og der bliver opstillet store plantekasser og opholdsmøbler i corten-stål og hårdt træ - de samme materialer, som er anvendt på det nye torv ved Rema/Fakta.

Derudover erstattes de nuværende træer - omkring 30 - af prydkirsebær, og der sættes også enkelte nye træer i Bredgade.

Flere af de midlertidige tiltag har skabt debat i byen, ikke mindst de store blomsterbede og inddragelse af 11 parkeringspladser sidste efterår. Kritikere af dette sidste forsøg kan glæde sig over, at plantekasserne bliver væsentligt mindre og over, at det permanente projekt kun inddrager to parkeringspladser i Bredgade.

Skitseforslaget udløste flere end 30 høringssvar, hvoraf de fleste var positivt indstillet til projektet. Enkelte gav dog udtryk for utilfredshed med, at de nuværende træer fældes. Randers Kommune begrunder fældningen med, at træerne fra starten er beskåret forkert, så de aldrig får store, flotte kroner. De nye træer bliver prydkirsebær, som er et mellemstort, kegleformet træ med hvide blomster og med løv, der farves rødt om efteråret.

Tiltagene i Bredgade skal være færdige inden udgangen af året. Opgaven er lagt i hænderne på Anlægsgartner Torben Jensen & Søn ApS, Randers, som har afgivet det billigste tilbud.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce