Annonce
Østjylland

Fiskehandlere stærkt utilfredse med nye p-regler: Det bliver svært for vores kunder

Anders Højgaard og Søren Clausen er bange for, at deres kunder ikke kan finde en parkeringsplads, efter der er kommet nye parkeringsregler på havnen. Foto: Jens Thaysen
Aarhus Kommunen nedlægger parkeringspladser på fiskerihavnen og ensretter reglerne.
Annonce

AARHUS: Der er nye regler for parkering på vej på Fiskerivej. De skal gøre det mere overskueligt for bilisterne at slippe af med bilen og sikrere for cyklisterne at færdes på vejen. Havnens to fiskehandlere er ikke begejstrede for, at der samtidig nedlægges parkeringspladser.

- Der har været en blanding af én, tre og otte timers parkering. Især otte timers pladserne tiltrak folk, der ikke nødvendigvis havde et ærinde på havnen. Nord for mobilantennemasten har der været fri parkering. Fremover bliver der indført en tretimers parkeringszone i hele området, fortæller Søren Clausen, der er fuldmægtig i Sport og Fritid ved Aarhus Kommune.

Det er de to fiskehandlere på havnen mildt sagt ikke glade for.

- Det er helt håbløst. Det, vores kunder har brug for, er én eller en halv times-parkering, fortæller fiskehandler Anders Højgaard fra Havnens Fiskehus.

Fiskehandler Søren Clausen fra Clausens Fiskehandel (ikke at forveksle med kommunens Søren Clausen) er enig.

- De pladser bliver optaget af lystsejlere, der sidder nede i deres både, og af kunderne på varmestuen. Allerede i dag holder biler hele dagen der, hvor man må parkere én time. Hvor skal de 600 kunder, vi har en fredag, nu parkere deres biler?, spørger fiskehandler Søren Clausen.

På østsiden af havnen er der allerede indført tre timers parkering.

- Der ser vi ikke pendlerparkeringer, hvor bilister tager chancen eller smutter ned og stiller p-skiven et par gange i løbet af dagen. Tværtimod ser vi et rigtig godt flow i parkeringspladserne, siger kommunens Søren Clausen.

Enten får det os til at flytte, eller også slår det os ihjel. Folk skal tænke på, at der ikke kommer sådan nogle forretninger igen, for hvor kan man ellers placere noget, der både larmer og lugter,

Anders Højgaard.

Annonce

Fiskerihavn eller lystbådehavn

Der er nedlagt en række parkeringspladser foran Havnens Fiskehus, og foran Havnes Varmestue kunne der indtil torsdag i sidste uge holde en række biler parkeret ved kantstenen. Det må man ikke længere.

- Der gik kun to timer, fra de fjernede skiltene torsdag morgen, til parkeringvagterne skrev den første bøde, fortæller fiskehandler Søren Clausen.

Det er af hensyn til cyklistene. Dem er der nemlig kommet mange flere af, efter den nye "supercykelsti" fra Risskov til Dokk1 åbnede forrige år.

- Cykeltrafikken er øget markant. Vejen er for snæver til, at man kan parkere i begge sider. For 10 år siden lå Fiskerivej sådan lidt for sig selv. Nu er den blevet en del af byen, siger kommunens Søren Clausen.

Det har fiskehandler Søren Clausen svært ved at forstå.

- Der er 200 arbejdspladser her. Det er en fiskerihavn, der lige så langsomt er ved at blive forvandlet til en lystbådehavn, siger han.

Annonce

Forsvundne pladser

På den anden side af vejen kan Anders Højgaard se, at 11 parkeringspladser nu er forbeholdt biler med erhvervslicens.

- Tæller man de pladser med, er det 25 parkeringspladser, der er forsvundet, siger Anders Højgaard.

Det er ikke et tal, de kan genkende hos kommunen.

- Det er ikke pladser, der forsvinder. De ændrer bare anvendelse, siger kommunens Søren Clausen.

Men for fiskehandlernes kunder er de vel væk?

- Til gengæld får de adgang til nogle parkeringspladser lidt længere nede af gaden, hvor der indtil nu har været otte timers parkering. De pladser har næsten altid været optaget af heldagsparkering, men kommer nu i spil med tre timers-parkeringen. Det er vores forventing, at der kommer et langt større flow på de parkeringspladser, fortæller Søren Clausen.

Det er også planen, at lystsejlerne får deres "egne" parkeringspladser på aflukkede områder, på Bådelauget Krogens vinterplads og på opfyldningen syd for Træskibshavnen.

Alle parkeringspladserne får fremover tre timers parkering. Kommunen forventer, det vil få pendlere til at parkere et andet sted. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Kniber med pladsen

Fiskehandlerne er kede af den udvikling, der er sket i området.

- Det, der sker nu, er stik imod intentionerne om at bevare området, som det oprindeligt var. Jeg kunne godt tænke mig en klar udmelding om, hvad man vil med området på længere sigt, siger Anders Højgaard.

Han frygter for en fremtid med flere og flere aktiviteter på havnen.

- Enten får det os til at flytte, eller også slår det os ihjel. Folk skal tænke på, at der ikke kommer sådan nogle forretninger igen, for hvor kan man ellers placere noget, der både larmer og lugter, siger Anders Højgaard.

Kommunen anerkender, at det kniber med pladsen.

- Det er kompliceret, fordi man har så mange forskellige brugergrupper på et lille areal. Man skal huske på, der er flere aktører på havnen med andre behov end de to fiskehandlere. Restaurantørenes kunder for eksempel - de kan ikke bruge halvtimes parkering til noget. Vi har efter bedste evne forsøgt at balancere de forskellige hensyn, siger kommunens Søren Clausen.

Bilen til venstre holder ulovligt parkeret. Der er kommet et nyt skilt op, der fortæller at man skal have en erhvervslicens for at holde her. Foto: Jens Thaysen
Nej, siden torsdag er det ulovligt at parkere her. Foto: Jens Thaysen
Af hensyn til cyklisterne må man ikke længere parkere her. Foto: Jens Thaysen
Her er en dejlig pendler-parkeringsplads, hvor man må holde hele dagen, lige indtil kommunen får sat de nye skilte med tre timers parkering op. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce