Annonce
Rejser

Nye regler for flyrejser

For mindre end tre måneder siden var dette et usædvanligt syn i Københavns Lufthavn og mange andre steder. I dag er tvungen brug af masker helt almindeligt for både flypersonale og passagerer. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Et ledigt sæde mellem hver passager. Temperaturkontrol ved ankomst. Tvungen ansigtsmaske under hele flyveturen.

Flypassagerer kan se frem til en noget anderledes flyvetur end normalt, når trafikken så småt kommer i gang, og ingen kan endnu sige, hvor længe de særlige tiltag skal være i kraft.

Nyhedsbureauet Reuters har set på reglerne i en række lande:

I Thailand er der ingen servering om bord, og passagererne må hverken spise eller drikke medbragte varer. Dog kan kabinepersonalet i nødstilfælde uddele vand.

I Indonesien må højst halvdelen af sæderne i flykabinen være besat, besætningen skal tage temperaturen på alle passagerer en halv time før landing, og de rejsende skal udfylde et sundhedsbevis.

De amerikanske myndigheder stiller ikke særlige krav til flyselskaberne, men de har selv fastlagt nogle regler, som dog kan variere fra selskab til selskab.

Lader man sig transportere rundt i Japan med fly eller til eller fra landet med et japansk selskab, vil man under flyvningen få oplysninger om sundhedsforanstaltninger, og man skal udfylde et spørgeskema. Masker er ikke obligatorisk for passagerer, og det er ikke et krav, at midtersædet holdes fri.

I lufthavnen i Qatar skal både personale og passagerer have målt temperaturen, og de skal gennem en desinfektionsprocedure. Områder i lufthavnen, hvor mange personer opholder sig eller passerer hinanden, desinficeres hvert 10. til 15. minut. Passagererne skal bære maske. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce