Annonce
Østjylland

Nye sider af grisen: Restaurant Fru Larsen nomineret til prestigefyldt pris

Konkurrencen ’Årets Ret med Gris’ bliver afholdt for tiende år i træk. Pressefoto
Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en helt særlig pris til en kok, som formår at lave en ny, anderledes og velsmagende ret med gris. I år kæmper fem dygtige kokke fra restauranter over hele landet om den prestigefyldte pris ’Årets ret med Gris’. En af dem er Marc Kaalund fra Restaurant Fru Larsen mellem Randers og Aarhus.

Favrskov: Restauranten Fru Larsen i Laurbjerg, med kok Marc Kaalund i spidsen, er nomineret til ’Årets Ret med Gris’ for den holistiske måde at tænke gris på. Fru Larsens udgave af ’rullepølse på griseslag’ er rullet i fem spices og citronverbena, der blandt andet også indeholder grisetæer, grisehjerte og røget grisespæk.

- Vi fokuserer rigtig meget på dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi. Det ord, der beskriver vores restaurant allerbedst, er alsidighed. Det er også derfor, jeg synes, at denne konkurrence er så superfed, fordi den hylder et dyr og dens kød, som måske lidt har fået et "fattigmands" renomme. Det at kunne deltage i konkurrencen og vise, hvad gris ellers kan, er meget vigtigt at bakke op om for at kunne inspirere andre, siger køkkenchef, Marc Kaalund.

Udover Fru Larsen, er også Syttende i Sønderborg, Domestic i Aarhus, Pasfall i Odense og Restaurant Palægade i København nominerede til at modtage prisen.

Annonce

10 år med gris

Konkurrencen ’Årets Ret med Gris’ arrangeres af Landbrug & Fødevarer, og bliver afholdt for tiende år i træk. Konkurrencen har hvert år tiltrukket den absolutte elite inden for dansk gastronomi, og med grisen i fokus er der blevet skabt mange forskellige gastronomiske fortolkninger igennem årene.

- For 10 år siden aktiverede vi kokkene og bad dem definere smagen af gris gennem kreative fortolkninger, da mange kokke er vilde med grisens alsidighed, den gastronomiske kvalitet og de store smage. Det har derfor også været helt utroligt at følge den gastronomiske udvikling igennem de sidste 10 år, og set hvordan grisens rolle på tallerkenen hele tiden ændres, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

Annonce

En gastronomisk festdag

Vinderen af prisen ’Årets Ret med Gris’ kåres 29. november på Axelborg i København.

- Gastro-konkurrencerne har tidligere haft mange nominerede, men i år er feltet snævret ind til blot fem nominerede til Årets Ret med Gris og fire nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Vi har dog valgt at skærpe feltet af nominerede grundet covid-19. Det har givet mulighed for, at vi kunne lave en masse digital kommunikation med flotte videoer af de nominerede, hvor kokkene virkelig får lov il at folde deres retter ud, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

fako

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce