Annonce
Randers

Nye stadionlamper forlænger sæsonen men blænder naboerne: Fodboldklub satser på at have løsning klar til starten af næste sæson

Så kraftigt er lyset fra stadionlamperne på nabovejen. Foto: Søren Kragh Nielsen.
Siden starten af oktober har det været slut med, at fodboldspillere fra Langå ugentligt har pendlet til Vorup for at kunne spille fodbold, efter solen er gået ned. Nu er der nemlig blevet stillet skarpt på banerne på Skovlystvænget - også for skarpt, mener nogle af naboerne. Langå IK er klar til at justere og finde en løsning, der virker for alle.

Langå: Siden starten af oktober er naboer og hundeluftere omkring Langå Idrætsklub blevet blændet af klubbens nyeste investering: Spritnye stadionlamper.

Det fik onsdag aften en af naboerne til tasterne, hvor han i den lokale Langå-facebookgruppe slog to billeder op, hvor man kunne se, hvor skarpt lyset fra lamperne var helt inde i stuen.

Det førte naturligt nok til en del debat på siden, og en af dem, der meldte sig på banen, var Morten Laursen, der er formand for Langå Idrætsklub.

Annonce

- Når jeg ser, at folk skriver om den slags på Facebook, svarer jeg selvfølgelig også på det og opfordrer folk til at kontakte os i klubben, fortæller han.

- Der er altid nogen, man kan få fat på - der er mange af os frivillige, der render rundt derovre til daglig, og ellers er telefonnumrene på hjemmesiden altid opdaterede, siger han.

Inddrager naboer

- Vi er altid meget opmærksomme på at inddrage naboerne i det, vi laver. Vi havde en rigtig god dialog med dem, da vi skulle have bygget nyt klubhus, og for nylig har vi etableret og beplantet en jordvold for at forhindre, at der ryger for mange bolde ind i folks haver, siger han.

Generelt er der stor lydhørhed, hvis folk har klager, fortæller han.

Morten Laursen er selvstændig købmand og formand for Langå IK. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Det er vigtigt, at alle kan være her. Vi er jo byens klub og har snart 100 år på bagen, og det er kun fordi, vi har så godt et samarbejde med lokalsamfundet, siger han.

Tidligere har klubben forsøgt at rykke træningen, så den har fulgt, hvornår det stadigvæk var lyst. Men det er begrænset, hvor tidligt man kan invitere til fodboldtræning, påpeger Morten Laursen.

- Folk skal jo lige hjem fra skole og arbejde igen, siger han.

Annonce

Kørt til Vorup

Derfor har de ivrige fodboldspillere i en periode måttet køre nordpå og låne en bedre belyst fodboldbane hos Vorup FB knap 11 kilometer nordpå. Men det har heller ikke været en holdbar løsning, forklarer han.

- Vi har længe haft planer om ny belysning, og med hjælp fra vores sponsorer, klubkassen og Randers Kommune er det nu lykkedes, og det er et kæmpe plus for os, siger han.

Han vurderer, at de nye stadionlamper giver i hvert fald 100 timers ekstra træningstid per sæson.

- Vi kan jo forlænge sæsonen med to måneder både i efteråret og i foråret. Det er en kæmpe opgradering af det lokale sportsliv, siger han.

Annonce

Løsning på vej

Morten Laursen forsikrer om, at klubben allerede nu er begyndt at overveje, hvordan man kan sikre, at både fodboldspillere og naboer kan sameksistere.

Dog er sæsonen netop afsluttet, så de skarpe lys vender først tilbage i slutningen af januar - og her forhåbentlig i en noget mildere udgave. Formanden vil tage fat i Randers Kommune om at få dæmpet eller drejet lyset, så det generer mindst muligt.

- Det er et virkelig smart system: Vi kan styre både vinklen og skarpheden, fortæller han, og fortsætter:

- Derfor regner vi stærkt med, at vi i samarbejde med Randers Kommune kan finde en løsning, der giver mening for alle, siger han.

En anden ting vil han dog også indprente hos trænerne:

- Vi skal være bedre til at huske at slukke lyset, så snart træningen er overstået, så færrest muligt bliver generet, siger han.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce