Annonce
Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

I takt med, at der er udsigt til, at nye vacciner ender i Danmark, overvejer hospitalsledelsen, hvor der kan etableres nye vaccinationscentre i Randers, Favrskov, Nord- og Syddjurs kommuner. Oplagt er Grenaa og Djursland, men det kunne også være Stevnstrup og et sted nord for Randers. Intet er dog afgjort endnu, lyder det fra hospitalsdirektøren. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hospitalsledelsen er i dialog med kommunerne om, hvor der kan etableres nye vaccinationssteder. Oplagt er Grenaa og Djursland, men det kunne også være Stevnstrup og et sted nord for Randers, lyder det fra hospitalsdirektøren, der understreger, at intet er afgjort endnu.
Annonce

Randers: I disse dage overvejer hospitalsledelsen på Regionshospitalet Randers, hvor det vil give mening at lave yderligere vaccinationscentre. Altså at decentralisere til gavn for borgerne. Det blev vedtaget af hospitalsudvalget i Region Midtjylland forleden, at mulighederne for at blive vaccineret skal udvides i takt med, at der kommer flere og forskellige vacciner til landet.

- Vi er i færd med at se på det, og sådan umiddelbart vil det jo være oplagt at få et sted i Grenaa. Og på Djursland. Men det er også i spil, at det kunne være Stevnstrup og et sted nord for Randers, selv om der jo ikke er så langt ind til hospitalet. Men intet er afgjort endnu, lyder det fra hospitalsdirektør Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers.

Han fortæller dog, at der er en dialog i gang med Randers Kommune om egnede og helt konkrete lokationer.

- Vi ser også på, om vi kan finde et sted med rigtig god plads, siger Jonas Dahl.

Annonce

Flere produkter

Jonas Dahl forklarer, at så længe, det kun er vaccinen fra Pfizer Biontech, der indgår i vaccinationsplanen, så er det ikke så aktuelt at decentralisere. Fordi vaccinen kræver handling inden for en vis tid.

- Men når der begynder at komme vacciner fra for eksempel Astrazeneca, så har vi mere råderum, siger Jonas Dahl.

Torsdag fik den første borger i Syddanmark en vaccine fra Moderna. Hvornår, Astrazeneca-vaccinen godkendes og efterfølgende skippes hertil, vides ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce