Annonce
Randers

Nye VIA-uddannelser kan være på vej til Randers

Kommunaldirektøren håber, at den kommende læreruddannelse blot er den første i rækken af nye uddannelsestilbud i Randers Kommune. Arkivfoto: Lasse Hansen

Randers Kommune og VIA University College har indgået en partnerskabsaftale med det formål at skaffe flere uddannelser til byen, give kommunens medarbejdere flere efteruddannelsesmuligheder og gøre det lettere for VIA's elever at få praktikpladser.

Annonce

Randers: Fra sommeren 2018 bliver det muligt at tage op mod halvdelen af læreruddannelsen på VIA University College i Randers, og kommunaldirektøren i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt, håber, at et nyt samarbejde mellem kommunen og uddannelsesinstitutionen vil sikre, at Randers på sigt kan tilbyde en fuld læreruddannelse.

- Mit håb er helt klart, at vi på sigt får hele uddannelsen. På den måde vil det blive attraktivt for flere unge randrusianere at blive boende i byen, og for flere unge fra omkringliggende byer at flytte til Randers. Vores store fordel er jo, at det er langt lettere at finde en billig studiebolig i Randers end i eksempelvis Aarhus, og det tror jeg vil få flere unge til at vælge Randers, hvis vi samtidig kan tilbyde de uddannelser, de efterspørger, siger Jesper Kaas Schmidt.

Det er dog ikke kun den samlede læreruddannelse, kommunaldirektøren vil arbejde for at få til byen. Et af de helt store mål med det nye samarbejde er nemlig også at skaffe andre nye uddannelser til Randers. Hvilke uddannelser det helt konkret bliver, og hvornår det sker, er det dog for tidligt at sige.

- Vi har lavet en samarbejdsgruppe, som blandt andre tæller direktøren for VIA Pædagogik og Samfund, Erik Hygum, og mig. Så nu vil vi sætte os sammen og se på, hvordan vi sammen kan gøre det mere attraktivt for unge at bo i Randers. Blandt andet ved at tale om, hvilke uddannelser vi mangler her i byen, og som vi potentielt kan få hertil. Jeg kunne eksempelvis godt tænke mig at få nogle tekniske uddannelser til byen som et alternativ til de mere bløde uddannelser som pædagog-, lærer- og sygeplejerskeuddannelsen, fortæller Jesper Kaas Schmidt.

Udover at lave en strategi for, hvordan Randers kan få flere uddannelser, skal gruppen også lægge en plan for, hvordan byens studiemiljø bliver forbedret, samt hvordan man i kommunen sikrer løbende kompetenceudvikling blandt medarbejderne.

Hvad angår studiemiljø, vil der formentlig være tale om at skaffe flere praktikpladser i Randers Kommune, mens kompetenceudviklingen blandt kommunens medarbejdere blandt andet kan ske ved at tilbyde dem flere efteruddannelsesmuligheder hos VIA University College.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce