Annonce
Randers

Nyhuus efter informationsmøde tirsdag: - Kommunen svigter i Helsted-sagen, derfor må vi træde til

Foto: Mathias Fredslund Hansen
Tre byrådsmedlemmer indkalder nu til stormøde i Helsted-sagen for at få alle rygter, fordomme og halve historier ryddet af banen. Målet er klart: At få pædagogmedhjælperen tilbage i sit job igen.

Randers: Siden en ansat i børnehaven Stjernehuset i Helsted har fået frafaldet sigtelserne mod sig om seksuelt overgreb mod et barn i børnehaven, har tre byrådsmedlemmer haft travlt med at tage sagen i egen hånd. De tre mener, at kommunen svigter sit ansvar, og sætter nu alt ind på at få pædagogmedhjælperen tilbage i sit job igen.

- Kommunen indkaldte til stormøde med psykologer og alt muligt, og fortalte hvor alvorlig den her sag var, da manden blev anmeldt. Og siden har kommunen intet gjort for at få fortalt offentligheden, at politiet har droppet sagen. Der er hverken holdt stormøde, orienteret byrådet eller informeret pressen. Kommunen svigter i den her sag, og derfor må vi selv gøre noget, siger Henning Jensen Nyhuus (S).

Han og Bjarne Overmark (Beboerlisten) holdt tirsdag aften et møde med 26 forældre fra Stjernehuset, og byrådsmedlemmerne vil indkalde snarest muligt, formentlig torsdag aften, til et stormøde for at få renset luften blandt forældrene.

- På det møde vil både Bjarne Overmark, Mogens Nyholm (Radikale Venstre), pædagogmedhjælperen og dennes kone, medarbejdere og tillidsrepræsentanter og forældrene være til stede. Så kan vi nemlig få ryddet alle fordomme, rygter og alt af vejen. For så kan forældrene spørge direkte. Rigtig mange forældre er utrygge og usikre på situationen, og det kan vi ikke have, siger Henning Jensen Nyhuus.

Annonce

Møde med modstand

Han fortæller, at efter de tre byrådsmedlemmer har søgt og fået aktindsigt i sagen fra kommunen, er der stadig flere ting at følge op på.

- Vi skal have endevendt den her sag fra A til Z. Og pædagogmedhjælperens advokat har desuden skaffet sagen fra politiet, så der er en masse papirer, der skal læses igennem, siger den tidligere borgmester.

Han er klar over, at der er en gruppe af forældre, der helst ikke ser, at pædagogmedhjælperen kommer tilbage til børnehaven.

- Og det er dem, vi rigtig gerne vil have i tale. Da vi ringede rundt mandag aften til forældrene var der kun to, der ikke kunne komme, fordi de havde andre aftaler. Men de understregede, at de gerne ville komme til stormødet, så det synes jeg er flot, at vi så hurtigt kan få 26 i tale. Vi havde måske regnet med fem-seks stykker, og så var vi lige som i gang, siger han.

Han understreger, at så snart det er muligt, vil han og de to andre byrådsmedlemmer forelægge sagen i sin helhed for pressen, men der er stadig omstændigheder der skal tages hensyn til i forhold til, at pædagogmedhjælperen skal have sit arbejde tilbage.

- På stormødet, da mistanken var der, blev forældrene lovet, at de nok skulle blive informeret løbende om, hvad der skete med sagen. Og siden har forældrene intet hørt, så mange af forældrene føler ikke, at kommunen har holdt, hvad den lovede i en her sag. Flere forældre har henvendt sig til ledere i kommunen, og er bare blevet afvist, siger Henning Jensen Nyhuus.

Annonce

Aktiv rolle

Er det ikke lidt underligt, at det er jer, der kører den her sag, fremfor kommunen. I er jo blevet en selvbestaltet gruppe nu? Burde I ikke lade kommunen om det her?

- Jamen, kommunen gør det jo ikke, så nu har vi påtaget os den rolle at få manden tilbage på sit arbejde, siger Henning Jensen Nyhuus.

Avisen har tirsdag aften prøvet at få fat i en kommentar fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, dog uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce