Annonce
Randers

Nyrenoveret restaurant på Værket skal være for hele familien: Og randrusianernes hofret skal selvfølgelig på menuen

Arkitekt Mikael Mammen (th) har valgt at blande det moderne med det klassiske og gi' det et strejf af teater. Han har hængt en rød portiere op mellem foyer og restaurant. Her ses han med musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted. Foto: Annelene Petersen
Restauratør Christian Haun Enoch har masser af ideer med sin nye restaurant Madværket, som ikke kun skal byde på mad, men også på skæve arrangementer som ølsmagning og skaldyrsfestival. Han glæder sig til at byde randrusianerne velkommen til en spritny restaurant, der tager imod med lige dele elegance og bistro-hygge.

Randers: Sæsonmenuer, tilberedt af lokale produkter. Ærlig mad og bæredygtighed. Den nye restauratør Christian Haun Enoch har en klar holdning til, hvordan han vil lave sin mad på den nye restaurant Madværket på Værket.

Men han overser ikke randrusianernes hofret - bøf bernaisen, hvor en mør bøf og den fede cremede bearnaise går hånd i hånd med årstidens grønsager.

- Det er en ret, der kommer på menuen. For jeg har hørt, at det er noget, som randrusianerne rigtig godt kan li', siger Christian Haun Enoch, der også har smagebræt og andre lækkerier på programmet.

Annonce

Frem for alt håber han at skabe et madsted, hvor gæster dropper ind for en kop kaffe, et glas vin eller med ønsket om at rulle den helt store fire-retters menu ud.

Den nye restauratør, Christian Haun Enoch, er klar til at tage imod randrusianerne i Madværket til såvel den helt store kulinariske oplevelse som en enkelt kop kaffe. Foto: Annelene Petersen

Derfor ændrer han også på åbningstiden og har forretningen kørende mandag til lørdag fra kl. 15 til 21, uafhængigt af, om der er arrangementer eller ej på nogle af Værkets scener.

Og det koncept bakkes op af musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted.

- Vores vision og mål er at gøre stedet her til byens hus. Et sted, hvor gymnasieelever kan droppe ind og få en kop kaffe og springe på vores gratis wi-fi og ellers hygge sig, siger Mikael Qvist Rørsted.

Nu kan man få ørenlyd

Restauratøren har planer om at lave skæve arrangementer som øl- og champagnesmagning, skaldyrsfestival på terrassen og meget andet.

- Vores vision og mål er at gøre stedet her til byens hus.

Mikael Qvist Rørsted

Han har også planer om at servere en gang boller i karry midt i ugen og forestiller sig, at det er et tilbud, som såvel børnefamilier, unge som pensionister vil være glad for. Han vil nemlig gerne køre en family-style.

- Personligt synes jeg ikke, det er fedt at gå ud at spise, hvis det er for fint. Hvis det kræver, at man har det fine tøj på. Der skal være hyggeligt og rart. Lidt bistro-agtigt, understreger han.

Og han har fået fortræffeligt rammer at agere i. For den tidligere Café Sven Dalsgaard har undergået en total-forandring, der byder på både elegance og komfortabel atmosfære. Og bedst af alt kan man fremover føre en samtale i rummet.

For akustikken har vitterligt været et stort problem i den tidligere café. Det er der blevet taget hånd om i den nye restaurant, hvor flisegulvet er erstattet af egeplanker, og loftet har fået en omgang støjdæmpende belægning.

Annonce

Nyt køkken

Manden, der står bag renoveringen, er arkitekt Mikael Mammen, der til hverdag bor i Italien ved  Comosøen.

Et vue ud over den nye restaurant Madværket med bar og wall-of-fame-væg. Rummet er holdt i få, rolige farver og med en indretning, der giver plads til gode samtaler. Foto: Annelene Petersen

Han har i adskillige år arbejdet på internationalt plan og har masser af erfaring i at indrette restauranter. Han har  i sit materialevalg til Madværket i Randers lagt vægt på det nutidige udtryk, kombineret med et klassisk touch.

Desuden har han fået has på den dårlige akustik.

- Det var et stort problem. Og så er det faktisk dejligt at være med til at løse det, siger Mikael Mammen, der har tegnet borde, lamper og bar til rummet, så det får et unika-præg.

- Desuden er der lavet en wall of fame-væg med fotos af nogle af de udenlandske artister, der gennem tiden har stået på Værkets scene. Det er en Kevin Costner, en van Morrison og mange andre.

Pladskapaciteten er øget med 25, så der i dag kan sidde 105 spisende gæster i restauranten. Dertil lægges 40 ude-pladser på terrassen.

Og så var det lige ved at gå i vasken, det hele. For da Værket i sin tid satte forpagtningen i udbud, vendte ansøgerne om, da de så husets køkkenfaciliteter.

- Markedet havde talt. Vi måtte gøre noget ved vores køkken, hvis vi skulle tiltrække en ny restauratør, siger Mikael Qvist Rørsted. Derfor fik køkken og restaurant den store tur med et budget på syv millioner kroner. Værket har lavet nyt køkken for to millioner kroner og restauranten er gennemrenoveret for fem millioner kroner, takket være en donation fra Salling Fondene.

Torsdag aften stod restaurant og restauratør deres prøve med 76 gæster, der fik serveret rimmet laks, kalveculotte og mazarin-dessert på tallerkenerne.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Kultur For abonnenter

Danica Curcic: - Kunsten hjælper os til at være mennesker - selv under de værste omstændigheder

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce