Annonce
Randers

Nyt boligkvarter tættere på første spadestik

Et nyt villakvarter med rækkehuse og parcelhuse er planlagt på et 11,8 hektar stort område ved Nordskellet og Højmarksvej i Helsted. Det er firmaet Birch Ejendomme, der står bag byggeriet. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Høringssvarene har betydet, at der bliver lavet mindre justeringer i byggeri nord for Nordskellet, der forventes at gå i gang, så snart byrådet har givet grønt lys.

Randers: Et nyt boligkvarter nord for Nordskellet i Helsted er kommet første spadestik nærmere. Torsdag behandler udviklingsudvalget sagen, der efterfølgende skal godkendes endeligt i økonomiudvalget og byrådet.

Den nye lokalplan giver mulighed for 170 boliger i området, der har en lang fortid inden for dansk landbrug. Planen har været i offentlig høring, og der er kommet 15 høringssvar. Nogle af svarene har betydet, at der bliver lavet mindre justeringer.

Blandt andet bliver der indarbejdet en bestemmelse om, at der skal plantes træer langs Nordskellet. For at gøre boligområdet mere attraktivt for nye beboere bliver der givet mulighed for at etablere et fælleshus i området.

Fælleshuset placeres i forbindelse med opholdsarealet. Forvaltningen foreslår derudover, at der bliver mulighed for at etablere et legeområde i forbindelse med fælleshuset.

Annonce
Det nye kvarter nord for Nordskellet set fra oven. Nu bliver marker, der før var beboet af græssende køer, hjemsted for randrusianske familier. Illustration: Randers Kommune

Nye svingbaner

I udbygningsaftalen indgår etablering af svingbaner fra Nordskellet til Højmarksvej og Mastruphøjvej.

Det er forvaltningens vurdering, at der bør etableres svingbaner til vejene mod syd (Fyrkat Allé og Trelleborg Allé). Derudover bør der etableres buslommer ved stoppestederne for at sikre en optimal trafikafvikling på Nordskellet. Udgifter til etablering af svingbaner mod syd samt buslommer kan ikke pålægges bygherre og skal finansieres af kommunen. Forvaltningen forventer i løbet af 2020 at udarbejde et forslag til prioritering af ubrugte midler fra 2019 til vejprojekter, som kan øge fremkommeligheden.

Svingbaner og buslommer på Nordskellet vil blive et af projekterne, som byrådet kan prioritere.

By i vækst

Boligerne på det 118.00 kvadratmeter store areal vil være i varierende størrelser.

- Vi vil skabe et boligområde med både udlejningsboliger, rækkehusene, og ejerboliger, parcelhusene. Og vi vil tilbyde boliger i størrelser, der både henvender sig til børnefamilier, par og enlige, fortalte udviklingschef for Birch Ejendomme, Torben Dalby Ravn, da avisen talte med ham i september.

Bygherren Birch Ejendomme vil stå klar til at skyde byggeriet i gang, så snart lokalplanen er vedtaget i byrådet. Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2020 og 2021.

- Vi vil lade folk flytte ind, efterhånden som huse og rækkehuse står færdige, fortalte han til Randers Amtsavis i september.

170 nye boliger i Randers kan lyde som en meget stor pakke at skulle have afsat, men det giver ikke Torben Dalby Ravn søvnløse nætter.

- Det er selvfølgelig meget attraktive og moderne boliger, vi bygger omgivet af attraktive fællesarealer. Og da Randers er en by i vækst, er jeg tryg ved, at vi nok skal kunne tiltrække beboere til de nye boliger, lød svaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce