Annonce
Randers

Nyt byggefirma efter konkurs

Efter 45 år i branchen er byggefirmaet Jan Jensen A/S gået konkurs mandag 6. januar. Firmaet stod blandt mange andre ting for om- og nybygning på Hadsundvejens Skole. Der er allerede et nyt firma oppe at køre med Jan Jensen som daglig leder. Det hedder Jensen Byg. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Genopstået. Byggefirmaet Jan Jensen gik konkurs først i januar, men allerede nu er Jensen Byg i gang med Jan Jensen som daglig leder.

Byggefirmaet Jan Jensen A/S i Randers er gået ned, men i stedet er Jensen Byg en realitet.

Jan Jensen A/S, der formentlig var byens største lokale af slagsen, måtte gå den tunge gang til retten mandag 6. januar i år, hvor konkursen blev en realitet.

Jan Jensen drev firmaet, som han sidst i 1980'erne overtog efter sin far, Erik Jensen. Erik Jensen etaberede det for 45 år siden, og det har ikke tidligere været begæret konkurs.

Jan Jensen vil ikke nærmere ind på de eksakte grunde til, at det gik galt med firmaet på Bogensevej, men han afviser, at det er finanskrisens skyld.

»Jeg vil sige, at det var to store totalentrepriser, som gjorde det af med os. Men hvorfor eller hvilke opgaver, der er tale om, vil jeg ikke ind på. Blot sige, at vi nok ikke skulle have bundet an med totalentreprise-opgaver,« siger Jan Jensen.

Han vil heller ikke afsløre, hvor stor gælden i firmaet var, da det lukkede.

»Nej, det kommer ingen ved, hvad vi skyldte. Men jeg har været rundt ved alle kreditorer og forklaret situationen. Og jeg har det ufatteligt dårligt med, at de ikke får deres penge. Jeg er virkelig ked af det. Jeg har dog ikke indtryk af, at konkursen river andre med sig,« siger Jan Jensen, der undervejs har følt stort opbakning fra kunder og underleverandører.

»Jeg har heller aldrig opført mig som et dumt svin, og opfatter mig som en god fyr, men det må man jo lade andre om at vurdere,« siger han.

Han havde 70 mand i sving, da det økonomiske grundlag under virksomheden vaklede, men alle mand er med ovre i et nyt firma, der så småt er oppe at køre på fuld drift. Nemlig firmaet Jensen Byg, der har Jan Jensen som daglig leder med kontakt til kunder og byggepladser og med Henrik Jørgensen, Randers, som administrativ leder og direktør af foretagendet.

Henrik Jørgensen er økonomimand, men har dog ikke skudt penge i Jensen Byg. Hvor startkapitalen så kommer fra, vil han ikke ind på.

Han kommer fra en stilling hos JHM Holding, som er ejet af en dansker, der bor i Schweitz, og det er gennem JHM Holding, han er kommet i kontakt med Jan Jensen, der skulle have en hjælpende hånd med firmaet.

Og det blev så til at Henrik Jørgensen selv gik ind som direktør i det nye firma.

De opgaver, der ikke blev gjort færdige med Jan Jensen A/S, er alle med ovre i det nye firma.

»Når røgen lige har lagt sig, så tror jeg, det hele kommer op at køre godt igen. Der er i hvert fald stor opbakning fra alle sider til det her set up,« siger den nye direktør.

De otte-ni lærlinge, der var i lære i det gamle firma, er også taget med over i det nye. En ting, der også lå Jan Jensen meget på sinde.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Randers FC

Cheftræner før kamp mod AC Horsens: Jeg ved godt, at folk gerne vil have Kamara på banen

Annonce