Annonce
Debat

Nyt byråd – men hvad med en ny og forbedret Amtsavis?

Læserbrev: Med indgangen til 2022 startede det nye byråd, og i den anledning har Amtsavisen en række artikler herom. Det er fint, at avisen bruger plads til dette.

Der er portrætter af nye byrådsmedlemmer - hvem de er, baggrund og prioriteringer.

2. januar går det dog galt for Amtsavisen – her har man en artikel om, hvilket arbejde byrådsmedlemmerne har. Artiklen starter: ”I sommer fastslog en analyse, at der kommer til at mangle omkring 13.000 lærere i den danske folkeskole i 2030. Den problematik kender man ikke til i Randers Byråd, hvor hele fem ud af 31 byrådsmedlemmer har taget en læreruddannelse, og en er godt på vej.”

Annonce

Hvabehar? Hvad er det dog for en underlig og ubrugelig sammenligning af statistik? De to ting har da intet med hinanden at gøre.

Samme dag tager lederskribenten også byrådsmedlemmernes erhverv op. Her gøres det til et stort demokratisk problem, at grupper af borgere ikke er erhvervsmæssigt repræsenteret i byrådet. Lederskribenten skriver: ”Reelt står store grupper af randrusianere uden politikere, der kan forsvare og forklare deres interesse i den lokale politik. Det er et problem. Et stort problem.”

Sikke da noget vrøvl. Et byrådsmedlems job er ikke det eneste eller altafgørende for vedkommendes indsigt eller prioriteringer. Flere af avisens portrætter af nye byrådsmedlemmer viser jo, at det er engagerede mennesker med en bred interesse for byen.

Et velfungerende demokrati består af en række delelementer, blandt andet dygtige politikere, der sætter kursen for samfundet. Demokratiet fungerer ikke, hvis ikke en række mennesker vil stille sig op og gøre en indsats for fællesskaberne. Her tænker jeg på alle de mennesker, der engagerer sig i de ting, der får samfundet til at fungere, for eksempel de frivillige i foreningerne og dem, der stiller op til politiske hverv. Alle dem, der gør noget, så vores fællesskaber fungerer. De fortjener som udgangspunkt tak og respekt. Uden dem intet demokrati.

Men hvad gør Amtsavisen? – De taler ned om byrådsmedlemmerne og påstår, at de ikke interesserer sig for andre end dem, der har samme erhverv eller baggrund som de selv. Respektløst ævl.

En væsentlig del af et velfungerende demokrati er også, at vi har en dygtig presse, der kan holde øje med politikerne. En kritisk presse er en del af demokratiet – men ”kritisk” behøver ikke være konstant negativ. Her synes jeg, Amtsavisen burde se lidt indad og spørge: Gør vi det selv godt nok, når vi taler ned om de demokratisk valgte. Når vi dyrker en fejlfindingskultur i stedet for at fremhæve de mange gode ting. Er det ok, at Amtsavisen mest bruger tid på at tale Randers ned end op – og dermed bliver bannerfører på påstanden om, at Randers er et forfærdeligt sted? Skulle avisen ikke blive skarpere på selv at have styr på tingene, herunder hvilke statistikker man kan blande sammen.

En kritisk presse er en del af demokratiet – men ”kritisk” behøver ikke være konstant negativ.

Og til det nyvalgte byråd: Tak fordi I gider.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce