Annonce
Randers

Nyt covid-19-testcenter åbner onsdag morgen

Helt tom, men asfalteret. Sådan så grunden ud for en uge siden, og allerede onsdag er man klar til et indvie det nye testcenter på Juventusvej. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Snart er det slut med at opsøge hvide telte, når man skal testes for covid-19. Og snart betyder helt præcist onsdag morgen 28. oktober klokken otte.

Som tidligere omtalt bygges der i disse dage nye, mere permanente testcentre i en række af de midtjyske byer, blandt andet i Randers, hvor man fremover skal køre til Juventusvej bag Bauhaus og Memphis Mansion, hvis man af den ene eller anden grund skal testes for coronavirusset.

Og faktisk er udtrykket "af den ene eller anden grund" fint dækkende, for det er på det nye testcenter, at man i Randers skal testes, uanset om man har symptomer eller ikke, om man gør det af egen kraft eller er blevet henvist af sin læge.

Åbningen, som altså finder sted på onsdag, bliver uden den store festivitas, men bliver dog markeret med en lille højtidelighed, hvori blandt andre sygehusdirektør Jonas Dahl og borgmester Torben Hansen deltager.

Annonce

Hvem klipper snoren?

I modsætning til ved flertallet af åbninger og indvielser får borgmesteren imidlertid ikke i dette tilfælde lov at føre saksen, når den røde snor skal klippes over. Den ære tilfalder i stedet den første borger, som møder op for at få stukket en vatpind i svælget.


Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til.

Anders Kühnau, regionsrådsformand


Det er i erkendelse af, at behovet for at teste for covid-19 ikke forsvinder lige med det samme, og i hvert fald ikke inden vinteren sætter ind, at Region Midtjylland har valgt at opføre de nye, permanente testcentre.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, sagde regionsformand Anders Kühnau for en god uges tid siden til denne avis.

De øvrige byer, som bliver hjemsted for tilsvarende centre, er Aarhus, Horsens, Holstebro, Viborg, Silkeborg og Herning. I Lemvig, Tarm, Ringkøbing, Skive, Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse, og disse steder bliver ikke berørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce