Annonce
Randers

Nyt firma får flyvende start: Efterspørgslen på sikre studentervogne eksploderer

Eventtrucks kører med studenter fra hele landet. Tirsdag var turen kommet til nogle randrusianske klasser. Foto: Annelene Petersen
På tre år er antallet af bookinger hos det randrusianske firma "Eventtrucks" firdoblet. Studentervogne med høj sikkerhed, stripperstang og røgkanon er tilsyneladende lige præcis dét, de nyudklækkede studenter vil have.

Randers: Sidste år blev ægteparret Claus og Chanett Wilson Jørgensen fra Kristrup trætte af at se på skrabede studentervogne, der kun lige akkurat lever op til kravet om, at der skal være 120 centimeters afskærmning fra gulvet og op i siderne af den vogn, hvor de unge fester på køreturen.

- Markedet skreg efter mere sikkerhed. Når de unge bliver fulde, trykker studenterhuen pludselig ikke mere. Fornuften forsvinder, og de springer rundt i vognen. Det må være enhver chaufførs værste mareridt at tabe en ung mand eller kvinde, lyder det fra Claus Wilson Jørgensen.

Parret besluttede derfor at satse alt på at starte firmaet "Eventtrucks", der skulle fylde den tomme plads i markedet. De hævede deres opsparing, købte tre lastbiler og forvandlede dem til landets sikreste studentervogne.

Annonce

- Vi er gået all in på sikkerhed. Så hvis der løber et lille barn ud på vejen foran en af vores lastbiler, skal vi ikke vælge mellem at ramme barnet eller tabe en student. Vi kan simpelthen ikke tabe nogen uanset, hvor skarpt et sving, vi tager, fastslår Claus Wilson Jørgensen.

Claus Wilson Jørgensen håber, at han på sigt kan bruge al sin arbejdstid på firmaet. Foto: Annelene Petersen

I stedet for 120 centimeter afskærmning i siderne af vognen - der unægteligt føles væsentligt lavere, når studenterne stiller sig op på bænkene og danser - har Wilson-parret jernstænger fra gulv til loft med 20 centimeters mellemrum hele vejen rundt i vognen.

- Det eneste minus ved den løsning er, at når der er en uheldig student, der skal have nogle øl op igen, kan han ikke få hovedet ud gennem jernstængerne, men er nødt til at løbe over til skraldespanden i hjørnet - og det er selvfølgelig ikke så sjovt for chaufføren, der efterfølgende skal tømme spanden, griner Claus Wilson Jørgensen.

Stripperstang og røgkanon

Udover jernstænger, der skal holde studenterne på den rigtige side af vognen, byder Wilson-parrets lastbiler også på blandt andet en skridsikker trappe og et fastmonteret gelænder studenterne kan klamre sig til, hvis jorden begynder at gynge lidt for meget undervejs.

Med jernstænger fra bund til top er det umuligt for studenterne at falde af lastbilen på køreturen. Foto: Annelene Petersen

Og når man alligevel er i gang med en total ombygning af lastbilerne, kan man jo også ligeså godt fylde dem med luksuriøst udstyr fra bund til top, mener parret.

- Nu kan vi med sikkerhed sige, at vi har landets mest sikre og luksuriøse vogne, lyder det kækt fra Claus Wilson Jørgensen.


Vi er gået all in på sikkerhed. Så hvis der løber et lille barn ud på vejen foran en af vores lastbiler, skal vi ikke vælge mellem at ramme barnet eller tabe en student. Vi kan simpelthen ikke tabe nogen uanset, hvor skarpt et sving, vi tager.

Claus Wilson Jørgensen


Han fortæller, at de populære vogne blandt andet er fyldt med lædersæder og -bænke, bord med kopholdere, holder til champagneflasker, køleskab, dansegulv, røgkanon, diskolys, musikanlæg og stripperstang.

- Prismæssigt har vi valgt at ligge os på niveau med landets andre udbydere, og det betyder, at studenterne får rigtig meget for pengene hos os. For os gjaldt det om at komme ind på markedet, og det er lykkedes - vi har taget det med storm, fastslår Claus Wilson Jørgensen og tilføjer, at de randrusianske vogne ikke kun er populære hos studenterne, men i høj grad også hos forældrene.

Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen

- De sikre vogne går lige i mødrenes hjerter. På vores studenterkørsler møder vi rigtig mange forældre, som kommer over og siger, at de er glade for, at vi passer så godt på deres børn, fortæller han.

Annonce

Fra fem til 12 vogne

Sidste år havde ægteparrets firma tre studentervogne på vejene. I år har de fem vogne ude og køre med 39 afgangsklasser fra hele Danmark. Og i 2021 er der indtil videre behov for 12 vogne, der sammenlagt skal køre mindst 84 ture med studenter fra hele landet.

Dermed kommer efteråret og vinteren til at gå med at indkøbe og ombygge en masse ekstra lastbiler, så de lever op til firmaets standard.

- Og så skal vi have bygget en stor hal i Drastrup, hvor vi kan have vognene stående i de måneder, de ikke bliver brugt, fortæller Claus Wilson Jørgensen.

Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen

Alt det foregår sideløbende med ægteparrets faste arbejde, men Claus Wilson Jørgensen håber, at han på sigt kan øremærke al sin arbejdstid til firmaet.

- Lige nu arbejder jeg som skraldemand, og min kone er driftsassistent i et transportfirma. Men vi håber, at jeg om et års tid kan trække mig fra mit nuværende job og i stedet fokusere på vores firma, fortæller han.

Han kan da også sagtens se muligheder, der rækker ud over studenterugen.

- Forår og sommer byder på karneval, pride, motionsløb, festivaller og byfester, hvor vores vogne kan bruges til alt fra optog til stationær vogn med musik, fadølsanlæg, slush ice- og popcornmaskine. Og resten af året skal der bookes kørsler, hyres chauffører og klargøres biler, lyder det fra Claus Wilson Jørgensen.

Hvis den drøm kan realiseres, og Claus dermed ikke længere ville skulle passe både firmaet og sit almindelige job, vil det også betyde lidt ekstra tid med parrets børn, som i øvrigt elsker familiens nyindkøbte lastbiler.

- Vi har tre drenge på tre, fem og seks år, og de synes, det er fedt med vores mange vogne. De kravler rundt på dem som små abekatte, griner han.

Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen
Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen
Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen
Udover høj sikkerhed er der også masser af plads til at feste i lastbilerne fra Eventtrucks. Foto: Annelene Petersen
Med et 12-tal i huen, må man løbe efter vognen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce