Annonce
Erhverv

Nyt firma hjælper børnene i skilsmisser

Jacob Birkebæk og Kids Rescue giver, hvad han kalder 360 graders omsorg, når de går ind og hjælper i en skilsmissekonflikt. Men det er altid først og fremmest med fokus på børnene, siger han. Foto: Ole Jakobsen

Stifter af Kids Rescue, Jacob Birkebæk, har set behovet ved at kigge tilbage på et opslidende forløb i kølvandet på sin egen skilsmisse.

Annonce

Randers: Han har selv været igennem en skilsmisse, hvis efterdønninger i den grad har udfordret ham som forælder samt tæret voldsomt på tid, kræfter og opsparing.

I dag er Jacob Birkebæk ovenpå igen, og ikke mindst stortrives hans niårige søn, som bor fast hos sin far i det nordlige Randers. Et tilbageblik på hele det forløb, som fulgte, fra han blev skilt for syv år siden, er resulteret i, at Jacob Birkebæk nu er skiftet fra en mangeårig karriere i it-branchen til at være selvstændig rådgiver og sagsbehandler for forældre i lignende situationer som den, han havnede i.

- Da jeg på et tidspunkt fik ro og overskud til at kigge tilbage, gik det op for mig, at jeg havde savnet en person eller instans, som kunne vejlede mig og gelejde mig gennem junglen af myndighedskontorer, terapeuter og relevante organisationer m.m. Nogen, som havde styr på, hvor jeg var, og hvad jeg havde brug for, og hvad der her og nu ville være bedst for mit barn, siger Jacob Birkebæk og tilføjer:

- Når jeg ringede til eksempelvis de forskellige foreninger, som enten er til for at hjælpe forældre eller børn, så blev jeg altid mødt af venlige mennesker, som var søde og forstående. Men fælles for dem alle var, at de kun kunne hjælpe og rådgive mig indenfor små delområder af mit problem-kompleks.

Tegningen her, som er fra Kids Rescues hjemmeside illustrerer fint, hvordan virksomheden oplever tingenes tilstand i Danmark. Barnet bliver ikke hørt, når forældrene ryger i konflikt med hinanden. Tegning: Jill Lycoops
Annonce

Mening med firmanavnet

Med ambition om at skåne flest muligt andre fra at opleve det samme, har han nu kvittet it-branchen og sammen med juristen Sanne Svendsen, Aalborg, startet virksomheden Kids Rescue, som tilbyder hjælp "hele vejen rundt" til forældre i skilsmissekonflikt.

- Eksempelvis har vi en sag med en forælder, der indtil videre har været i kløerne på ikke færre end otte forskellige myndighedsinstanser samt i alt 26 kontaktpersoner. Det siger næsten sig selv, at det ikke er fremmende for tillid til systemet, for evnen til at bevare overblikket og i sidste ende for trivsel og helbred hos både forælder og barn, siger Jacob Birkebæk.

Firmanavnet er ikke tilfældigt valgt, for selv om Kids Rescue mod betaling rådgiver og repræsenterer typisk den ene forældrepart i en skilsmisse, så er hovedfokus i alt, hvad Jacob Birkebæk og hans samarbejdspartnere gør, på barnet eller børnene og disses trivsel og behov.

Annonce

Altid på barnets side

- Når vi får en klient, er første skridt altid at spore os ind på, hvordan barnet eller børnene har det. Og har de det ikke så godt, så at finde årsagen til mistrivselen.

Årsagen viser sig ofte at ligge et helt andet sted end moderen eller faderen tror.

- Her er det et krav fra os, hvis vi skal repræsentere eksempelvis faderen, at han kan slække på sine krav eller ændre adfærd, hvis det er det, der skal til for at sikre, at barnet ikke lider overlast på nogen måde. Og vi har oplevet at måtte stoppe et samarbejde på den måde, fortæller Jacob Birkebæk og tilføjer:

- Det står også i vores betingelser, når vi indgår kontrakt med en forældre i konflikt, at "vi altid er på barnets side". Eller sagt på en anden måde, så går vi ikke efter at vinde sager for vores klienter, men efter at finde den for alle parter og først og fremmest for børnene bedste løsning.

Annonce

Ikke mægling men terapi

Rent praktisk går Kids Rescue ind og finder de fagpersoner, det være sig psykologer eller familieterapeuter og socialrådgivere, som man mener kan bidrage bedst muligt til at finde den rigtige løsning for hele familien.

Og ender det med retssag, hjælper Kids Rescue med at forsyne advokaterne med materiale, som dokumenterer, hvordan barnet eller børnene har det, og hvad der skal til for at sikre deres trivsel.

- Vi vil helst ikke tale om konfliktmægling - hellere om familieterapi, siger Jacob Birkebæk og henviser til den lille tilføjelse til firmanavnet, som findes i Kids Rescues logo: "360 graders omsorg".Kids Rescue er stiftet så sent som 1. december 2016, men forud er gået et langt tilløb på tre-fire år, hvor Jacob Birkebæk og Sanne Svendsen har samlet erfaringer fra en række konkrete sager.

Annonce

Ikke gratis, men..

Jacob Birkebæk erkender, at det ikke er billigt at hyre ham som konfliktløser. Men belært af egne erfaringer mener han, at det er pengene værd. Og det bliver billigere, jo tidligere i konflikten, at Kids Rescue kommer med.

- Havde jeg haft et lignende tilbud at henvende mig til, da jeg stod midt i krisen og konflikten, var det under alle omstændigheder blevet billigere for mig. For jeg har selv måttet forsøge mig frem og sammensætte og betale et team repræsenterende mange forskellige kompetencer, og det har jeg brugt rigtig meget tid og mange penge på. Men først og fremmest ville jeg eller vi rent menneskeligt være blevet forskånet for flere optrapninger af konflikten undervejs. I Kids Rescue kan vi hjælpe hele vejen rundt, siger Jacob Birkebæk.

På lidt længere sigt er det Jacob Birkebæks og Sanne Svendsens plan at kunne supplere de nuværende aktiviteter i deres fælles firma med uddannelse og kurser for såvel forældre som fagpersonale i institutioner, skoler og forvaltning.

Endvidere arbejder de på at etablere en tænketank med fokus på højkonflikt-skilsmisser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce