Annonce
Randers

Nyt firma stormer fremad: - Vi skal vokse endnu mere

Christian Larsen og Dennis Gits Jensen leverer tekniske tegninger og beregninger i deres nye virksomhed Tecca på Haraldsvej. Foto: Morten Lund

De første fire måneder som virksomhedsejere måtte Christian Larsen og Dennis Gits Jensen klare sig uden løn. I dag har de travlt - og overvejer at ansætte flere i Tecca.

Annonce

RANDERS: Da Christian Larsen og Dennis Gits Jensen afsluttede deres uddannelse som produktionsteknologer hos Erhvervsakademi Dania i Randers, havde de allerede dannet den virksomhed, de havde tænkt sig at skulle leve af. De havde bare ingen kunder - og det viste sig at være noget af en udfordring at løbe Tecca i gang.

- Vi satte os simpelthen og ringede rundt til alle de stålentreprenører, vi kunne komme i tanker om. Men de fleste virksomheder har allerede faste folk til den type arbejde, vi tilbyder. Så det var lidt op ad bakke, fortæller de.

Vi fik en stor opgave med Østre Gasværk, hvilket ledte videre til andre store opgaver. Vi tegner gerne stadig trapper, men nu gør vi os mest i de store stålkonstruktioner

Christian Larsen og Dennis Gits Jensen, Tecca
Annonce

Fra trapper til Østre Gasværk

Som produktionsteknologer beskæftiger de sig med tekniske tegninger og beregninger. I første omgang var tanken, at de ville stykke deres nye virksomhed sammen af småopgaver med at trække stregerne til trapper og gelændere. Men da de via Grenaa-virksomheden HSM Industri formidlede kontakten til den store ombygning af Østre Gasværk Teater i København, begyndte det at gå stærkt.

- Vi fik en stor opgave med Østre Gasværk, hvilket ledte videre til andre store opgaver. Vi tegner gerne stadig trapper, men nu gør vi mest i de store stålkonstruktioner. Lige nu er vi i gang med at levere til Viborg Baneby og til en Burger King i Esbjerg, fortæller de.

Den noget langsomme start betød, at de to iværksættere måtte klare sig de første fire måneder uden at kunne hæve nogen løn til sig selv.

- Det var da lidt hårdt. Men fordi vi kom lige fra uddannelsen, var vi vant til at leve på en SU - så det gik.

Annonce

Træk og slip-økonomi

Og siden Christian og Dennis har fået hul igennem til de store opgaver, er det gået over al forventning for Tecca, fortæller de.

- Vi har afprøvet at tage endnu en medarbejder ind, men måtte stoppe igen. Ind i mellem har vi meget travlt og kan let holde endnu en løn hjemme på vores opgaver - men til andre tider er her ikke noget at lave. Og det har vi ikke råd til - ikke endnu, i hvert fald.

For Tecca-ejerne har langt fra opgivet tanken om at udvide med flere medarbejdere.

- Vi skal vokse. Men før vi prøver igen at ansætte flere medarbejdere, skal vi have en buffer på tre måneders lønudgifter. Indtil da må vi selv klare arbejdspresset, siger de.

Tecca er kommet til verden, uden at Christian Larsen og Dennis Gits Jensen har været ude at låne til investeringer i deres virksomhed. Og de regner med at runde en million kroner i omsætning inden nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Annonce